ZOOmerbar

ZOO Antwerpen zet het festivalseizoen goed in met de opening van de ZOOmerbar in het midden van de stad. Van 28 juni tot en met 1 september wordt het Flamingoplein omgetoverd tot een bruisend terras met live optredens, verfrissende cocktails en een gloednieuw ijssalon. Sfeer en gezelligheid staan hier zeven dagen per week als headliner op de affiche en de iconische roze flamingo’s ontpoppen zich tot ongeëvenaarde backing vogels.

De ZOOmerbar van ZOO Antwerpen is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de stad. Al voor de zesde keer zorgen gevarieerde livemuziek, drankjes, hapjes en tonnen sfeer voor de perfecte zomerse cocktail op het Flamingoplein, vrij toegankelijk van op het Astridplein in Antwerpen.

Gevarieerde affiche

Zeven avonden per week wordt de kiosk het podium voor een brede waaier aan groepjes en uiteenlopende muziekgenres, van jazz, country, opzwepende salsa, Franse chansons tot Nederlandstalige klassiekers. Onder andere pianist Danny Wuyts, De Strangers-coverband 4TACT, The Bonnie Blues en gelegenheidstrio Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en Bert Embrechts passeren tijdens de zomermaanden de revue.

Flamingo’s als backing vogels

De locatie in het hart van de stad maakt de ZOOmerbar uniek. Op geen enkele andere plek geniet je met een roze ‘Cocktail Flamingo’ in de hand van de roze flamingo’s. Verder zorgen sangria en mocktails voor de nodige verfrissing tijdens zwoele zomeravonden. Een smakelijk aperitiefplankje met mediterraanse smaken, knapperige frietjes of een kaasbordje maken het menu compleet.

Crèmerie Flamingo

Deze zomer wordt het dubbel genieten op het Flamingoplein dankzij de opening van het gloednieuwe ijssalon ‘Crèmerie Flamingo’. In het hoekgebouw links van de ingang van ZOO Antwerpen kunnen zowel ZOO-bezoekers als toevallige passanten terecht voor een huisbereid ijsje met keuze uit dertien verschillende smaken. Het assortiment bestaat uit elf soorten roomijs, van vanille, stracciatella en chocolade tot een verrassende crunchy marsepein en kokos-ananas. Om alle bezoekers te laten smullen van een lekkere verwennerij werd ook aan een veganistische en suikervrije optie gedacht. De ZOOmerbar en Crèmerie Flamingo zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je de ZOO niet bezoekt. Een lekker ijsje en livemuziek op een steenworp van de dieren? Laat de zomer maar komen!

Praktische info

ZOOmerbar, van vrijdag 28 juni t.e.m. zondag 1 september, van 16.30 uur tot 20.30 uur met livemuziek vanaf 17 uur. Crèmerie Flamingo: t.e.m. 27 juni open van 12 uur tot 18 uur, van 28 juni t.e.m. 1 september van 12 uur tot 20.30 uur en van 2 september tot en met 29 september van 12 uur tot 18 uur.

Niet te missen

  • 28/6: openingsavond met Cézanne en haar akoestische popcovers
  • 16/7 akoestische muziek uit de jaren 20, 30, 40 en 50 met The Bonnie Blues
  • 23/7: Danny Wuyts en Karen Yperman
  • 28/7: De Strangers coverband 4TACT
  • 8/8: country vibes met Little Kim
  • 11/8: Patrick Riguelle, Jan Hautekiet, Bert Embrechts brengen de muziek van Bob Dylan & Lou Reed
  • 1/9: slotavond met Be Pop

Bekijk de volledige muziekkalender op www.zoomerbar.be.

Bron/foto/videocredits: Zoo Antwerpen