Zoo Antwerpen / Zoo Of Live Musical

Onze webmaster trok met zijn gezin richting de Antwerpse Zoo en de musical “Zoo of Life”

Door de drukte in de trein zagen we al dat het een topdag zou worden met zeer mooi weer.
Mooi weer betekent wel veel volk in de zoo en dat was ook zo.

Iets na 10.00 waren we in Antwerpen en na onze tickets te kopen, gingen we de zoo binnen.
Als eerste bezochten we de vlindertuin en de apen om daarna naar het verblijf van de koala’s te gaan.
Hier konden we naar het kleine koalaatje gaan kijken.

Nadien trokken we langs een stuk waar men aan de investering van 2018 bezig was en dat zou een grote volière worden aan de rand van het park en deze zou ook bereikbaar worden vanuit het oude apenverblijf dat nu gekoppeld is aan het nieuwe okapi verblijf.

Het nieuwe buitenverblijf voor de chimpansees en gorilla’s is echt wel de moeite. Alleen waren ze toen wij er waren rond 11.00 nog een beetje te moe en lagen ze nog allemaal lekker te slapen maar na de middag waren ze wel buiten.

Nadat je langs de buitenverblijven bent geweest, kom je onder het restaurant uit in grotten waar er van alles te beleven valt voor de kinderen.
Als je dan er langs de andere kant eruit komt, kom je in het buitengebied van de bizons om dan nadien aan de giraffen, zebra’s en uiteindelijk de olifanten te komen.

Na lekker te hebben gegeten met uitzicht op de bizons trokken we langs de nijlpaarden en na het hele wandelpad gevolgd te hebben waren we tegen 13.30 vooraan.
Daar splitste de groep en één deel trok naar “Zoo of Life musical” en de kindjes trokken naar de speeltuin voor nog een paar uurtjes speelplezier.

Om naar de musical te gaan, moest je eerst de zoo verlaten om dan langs houten blokken en hekken terug de zoo binnen te wandelen.
Over dit ganse traject richting de musical was van alles te beleven. Er stonden heel wat acteurs gekleed zoals in de Belle Epoque periode en er waren ook sommige verkleed als dier.

Wanneer je de Koningin Elisabethzaal binnenkwam, moest je door een zingend koor wandelen en werden er beelden van de dieren van de zoo geprojecteerd.

De zaal was volledig uitverkocht. De musical was echt de moeite. Soms verdrietig, soms grappig. Je had niet door dat de musical 3 uurs duurde. Dit was voorbij voor je het wist. Dit was natuurlijk ook te danken aan de vele topacteurs en de vele vrijwilligers die mee op het podium er een totaal spektakel van maakten.