Zoo Antwerpen in mei

Op dinsdag 19/05/2020 ben ik naar de Zoo van Antwerpen geweest.

Voor ik het park binnen mocht werd er gecontroleerd of ik wel gereserveerd had. Daarna werd er gecontroleerd of je wel een abonnement had.

Op het plein voor het park stond een wachtrij met de anderhalve meter aangeduid tot aan de ticket controle, daar stonden hekken om ervoor te zorgen dat bezoekers niet te dicht bij elkaar komen.

Toen ik het park binnen ging, kreeg ik een plattegrond met de route die je moest volgen.
Eens in het park binnen was er meteen de mogelijkheid om de handen te ontsmetten.

Ik ben eerst naar het apengebouw gegaan. Voor ik binnen ging, stond er een corona steward om er voor te zorgen dat iedereen die naar binnen ging een mondmasker ophad.
Indien nodig deelde ze bij de binnenkomst ook mondmaskers uit of kon je er een vragen aan 1 van de corona stewards die in het park rondliepen.
Ook als je het toilet wilde betreden moest je een mondmasker aan doen.

In het park stonden pijlen om er voor te zorgen dat mensen niet door elkaar gaan lopen.
Omdat je nu vanaf 8u binnen mag, kan het zijn dat niet alle gebouwen geopend zijn omdat er soms nog geen verzorgers aanwezig zijn.
Het restaurant was gesloten maar je kon er wel eten afhalen en buiten opeten.
Alle picknick banken hebben ze weg gehaald. Voor je het restaurant binnenging, moest je een winkelmandje meenemen die ontsmet waren.

De tempel van de olifanten en giraffen was afgesloten. Op dit moment wordt er in de zoo ook hard gewerkt voor de komst van de neushoorns. 
Ook werd het krokodillenverblijf aangepast voor de komst van de alligators. 1 verblijf bij het reptielengebouw stond leeg door de door van de komodovaraan.
Binnenkort komt er een nieuwe komodovaraan over van Artis in Nederland.

Als je voor 10 u het aquarium betreed, zie je niet veel omdat de lichten pas vanaf 10 u aangaan.
Op het grasveld tegenover de leeuwen waren ze aan het werken aan een nieuwe speeltuin.
Ook werd er gewerkt aan het grote project van de zoo Antwerpen waarbij er sneeuwluipaarden komen en een buitenverblijf voor de zeeleeuwen.
Hier komen ook de brilberen terug.