Zoo Antwerpen

Vandaag was onze webmaster te gast tijdens de voorstelling van de Skywalk in de Zoo van Antwerpen.

Na een kleine rit met de trein kwamen we aan in het Centraal station van Antwerpen en gingen we direct verder naar de ingang van de Zoo. We werden verwacht om 11.00 in het Grand Café Flamingo waar we warm werden ontvangen door een medewerkster van de zoo en waar we konden genieten van een heerlijk kopje koffie.

Even later kregen we eerst een verwelkoming door de persverantwoordelijke en werden we ook toegesproken door de directeur van de Zoo en ook de 2 medewerkers die zeer nauw hebben meegewerkt aan dit project.

Op het einde liet de persverantwoordelijke nog een nieuwtje vrij en dat is dat er vanaf vandaag voor de smartphones een app van de Zoo is waar je weetjes kan vinden en nog veel meer. Wij hebben hem al op onze smartphone geplaatst en goedgekeurd.

Na de verwelkoming werden we met z’n allen naar de skywalk begeleid waar we al konden genieten van de rode panda’s en waar je door deze skywalk via verschillende kanten eigenlijk in dit verblijf kan gaan kijken. Het verblijf van de brilberen was nog niet klaar dus deze dieren zijn op dit moment nog niet zichtbaar via de skywalk.

Bovenop het gebouw zijn vijvers geplaatst met waterlelies dus in de zomer gaat dit echt een zeer prachtige plaats worden maar nu in de herfst kan je door verschillende bomen er al doorheen kijken waar je een zeer knap panoramisch zicht krijgt op de Zoo zelf.

Na de wandeling werden we nog eens lekker verwend door een hapje en een drankje dat ons werd aangeboden.

Wij danken de Zoo dat we erbij mochten zijn en voor de gezellige warme ontvangst.

De Skywalk in cijfers:

• Het wandelpad met de dubbele lus heeft in totaal een lengte van 225 meter. Voldoende lengte om een optimale toegankelijkheid voor buggy’s en rolstoelen te garanderen. De hellingraad bedraagt niet meer dan 4%.
• De wanden van de skywalk, de borstweringen zijn volledig in glas van 2,5 cm dik en 1,2 m hoog. Hier wordt 350 m² glas gebruikt.
• Boven op het dak verrassen twee grote vijvers met inheemse en uitheemse water- en oeverplanten. Ze zijn tot 80 cm diep en bevatten 200 m³ water dat constant in beweging is. Wist je dat we in de toekomst hier graag lotusbloemen laten drijven?
• Het regenwater wordt via open voegen gerecupereerd en verzameld in een buffer. Het wordt onder meer gebruikt bij het poetsen van het flamingoverblijf.
• De betonwand van het brilberenverblijf werd ingekort en kreeg een nog groter glaspaneel van 9 m².
• Tussen de 2 wandelniveaus over de brilberen is 3 meter hoogteverschil. Het laagste pad heeft kijksleuven van 3 cm breed. Meer inkijk hier zou inboeten op hun privacy. Op het bovenste pad heb je een fenomenaal zicht.