Zomervakantie vol waterpret

Deze zomervakantie beleven kinderen een heleboel waterpret in DierenPark Amersfoort. “Met speelfonteinen, een watertocht en de mogelijkheid tot pootjebaden genieten bezoekers midden in ons bos van een verfrissende zomer”, vertelt Hylke Steggerda, projectleider bij DierenPark Amersfoort.

Dit jaar pakt het dierenpark groots uit. Het zomerprogramma is aangevuld met nieuwe wateractiviteiten waarbij de aandacht ligt op het leven in en rondom het water.

De bekende watertocht, het pootjebaden in de Bosbeek en de twee speelfonteinen keren deze zomer terug. Afgelopen jaar werd er voor het eerst aandacht geschonken aan het waterthema. “Dit jaar breiden wij het evenement uit”, vertelt Hylke. “Jonge bezoekers komen erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en mensen.” Daarnaast wordt het dagje uit tussen de dieren aangevuld met nieuwe wateractiviteiten. “Tijdens een spannend waterspel op het Boerenerf verzamelen kinderen rond de watertafel. Aan hen de taak om te zorgen dat plant, dier, mens en het watervervoer genoeg water krijgen om te overleven en goed te kunnen functioneren”, vertelt Hylke. “Kinderen beleven in het hele park ontzettend veel waterplezier.” Verderop in DierenPark Amersfoort is er de uitdaging om zoveel mogelijk afval uit stromend water te vissen. Dit laatste spel wordt buiten het dierenpark werkelijkheid. “In samenwerking met Gemeente Amersfoort hengelen honderd kinderen zwerfafval uit rivier de Eem en struinen zij de oevers af op zoek naar rommel.” De Grote Waterschoonmaak vindt plaats op zaterdag 8 juli.

Tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 3 september) beleven kinderen een spetterend dagje uit in DierenPark Amersfoort. Terwijl de zon schijnt, ontdekken bezoekers dé dierentuin voor kinderen. In de schaduw van de bomen klimmen en klauteren kinderen onder, boven en tussen de dieren. “Dit jaar beleven bezoekers een ‘koele’ zomer tussen de dieren”, benadrukt Hylke. “Kinderen ontdekken de dierenwereld én genieten van een heleboel waterpret.” DierenPark Amersfoort gaat waterverspilling tegen door water ondergronds op te vangen en terug te geven aan de natuur. Bezoekers beleven een spetterend dagje uit in het bos van DierenPark Amersfoort.