Zomervakantie vol waterpret

Deze zomervakantie beleven kinderen een heleboel waterpret in DierenPark Amersfoort. Tijdens het evenement Waterpret! ontdekken bezoekers speelfonteinen, een watertocht en de verschillende spetterspellen. Deze elementen zorgen voor een verfrissende zomer midden in ons bos”, vertelt Hylke Steggerda, projectleider van het evenement in DierenPark Amersfoort.

De bekende watertocht, het spetteren in de Bosbeek en de twee speelfonteinen keren deze zomer opnieuw terug. “Dit jaar verfijnen en verbeteren wij de bestaande waterelementen”, vertelt Hylke. Door de Watertocht komen kinderen erachter hoe belangrijk water is voor planten, dieren en mensen. Hylke: “Ben jij zo zuinig als een kameel of spetter jij in het rond als een olifant?” In samenwerking met waterbedrijf Vitens krijgen bezoekers een douchetimer mee naar huis om bewustzijn rondom duurzaam watergebruik te vergroten. Tijdens een spannend waterspel verzamelen kinderen rond de watertafel. Aan hen de taak om te zorgen dat plant, dier, mens en het watervervoer genoeg water krijgen, want water is voor iedereen van levensbelang. Verderop in de dierentuin is er de uitdaging om zoveel mogelijk afval uit stromend water te vissen. Hylke: “Naast dat kinderen er een heleboel van opsteken, beleven zij vooral veel waterplezier.”

Tijdens de zomervakantie (6 juli t/m 1 september) beleven kinderen de wildste avonturen in DierenPark Amersfoort. “In ons bos klim, klauter en slinger je onder, boven en tussen de dieren. Vaar met de fietsboot over de Expeditie-rivier en ontmoet giraffen, zebra’s en ringstaartmaki’s langs de waterkant”, tipt Hylke. Ook de Bosbeek en het Trekvlot in Snavelrijk zijn onmisbare spetterlocaties deze zomer. Hylke: “Je ervaart het ultieme vakantiegevoel in ons bos vol avontuur.” Kinderen ontdekken de dierenwereld én genieten tegelijkertijd van een heleboel waterpret. DierenPark Amersfoort gaat waterverspilling tegen door water ondergronds op te vangen en terug te geven aan de natuur.

Bron/video/fotocredit: Dierenpark Amersfoort