Zeldzame roofvogel behoeden voor uitsterven

Callie Veelenturf (USA), Hana Weaver (USA) en Rinzin Lama (Nepal) zijn door een internationale onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot winnaars van de Future For Nature Award 2024. Veelenturf werkt in Panama intensief samen met vissers om bijvangst van zeeschildpadden te minimaliseren, Weaver beschermt de zeer zeldzame Puerto Ricaanse sperwer waarvan slechts 19 vogels orkaan Maria hebben overleefd en Lama spant zich in om de sneeuwpanter en zijn natuurlijke prooidieren in afgelegen bergstreken in Nepal te behouden.

Foto: Callie Veelenturf (USA)

Vrijdag 19 april 2024: prijsuitreiking in Koninklijke Burgers’ Zoo

Vrijdag 19 april 2024 ontvangen zij in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem deze prestigieuze internationaal erkende natuurbehoudsprijs onder de belangstelling van honderden gasten uit binnen- en buitenland. Naast de Future For Nature Award 2024 ontvangt elke winnaar ook een geldbedrag van 50.000 euro. Alle informatie over de drie winnaars van 2024 en hun succesvolle natuurbehoudsprojecten is te vinden op https://www.futurefornature.org. Burgers’ Zoo is hoofdsponsor en medeoprichter van Stichting Future For Nature.

Foto: Rinzin Lama

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2024 voor de zeventiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Frans Lanting. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. 

Foto: Hana Weaver

Fotocredit: Koninklijke Burgers’ Zoo