Yesterdayland @ Bobbejaanland

Op 27 augustus trok onze crew van ThemeParksNews naar Bobbejaanland of ik kan misschien beter zeggen Yesterdayland.

Het evenement Yesterdayland waar je terecht kon voor de golden oldies muziek van vroeger zoals de muziek van de jaren 60’s en 70’s en 80’s.

Omstreeks 10u.00 reden we parking D op waar we onze auto mochten parkeren als pers.
Daarna gingen we langs de backstage ingang binnen die aan de achterkant van Kinderland was waar iedereen zich kon aanmelden, zowel de pers als de artiesten en de crew ed.
We hadden eerst op ons gemak nog ontbeten wat de crew van yesterdayland voorzien had. Het was best lekker. Tijdens ons ontbijt bespraken we wie wat ging doen, want we hadden op voorhand beslist dat we ons gingen opsplitsen om van elk podium wat foto’s te kunnen nemen.

Zo ging ik eerst een kijkje nemen op 60’s stage dat aan mount mara ( Revolution) was gelegen voor de UB2 Big band & Yannick Bovy en Heidi nam de eerste Yesterdayland Roadshow voor haar rekening op het eilandje aan kinderland zelf. Zo gingen we van podium naar podium.
De 60’s stage was gelegen dus aan Mount mara (Revolution), de 70’s stage was gelegen in Cowboystad, de 80’s stage was gelegen tussen Typhoon en Dino/viking, de Crooner Corner lag tegenover de Bob Express, Histroy theater was het theater aan de ingang, The movie arena en op volle toeren plein was waar de wicked weels de dag voordien nog had gespeeld. Pcity was het eilandje dat voor kinderland was gelegen.

Rond de klok van 14u.00 is onze collega Mark toegekomen en hebben wij samen nog het reuzenrad gedaan om een mooi overzichtje van uit de lucht te hebben van Yesterdayland. Daarna hebben we nog wat rondgewandeld van podium naar podium en rond kwart voor vijf zijn we met zijn allen nog naar de Bobbejaan Schoepen show gaan kijken by Barabara Dex en Jan De Smet. Na dit prachtig eerbetoon voor wijlen Bobbejaan Schoepen te hebben bewonderd zijn Heidi en ik (Wendy) doorgegaan naar huis en heeft collega Mark het van ons overgenomen.

We kwamen ook nog Jacky Schoepen tegen waar Heidi en Wendy nog eens graag mee op de foto gingen.
Mark is nog over heel Yesterdayland foto’s gaan trekken om jullie een mooi zicht te geven van de optredens na 17.00u.
De Rubettes waren een beetje te laat door technische problemen maar dat kon de pret niet drukken.

Deze jongedame gaf met veel plezier uitleg en plannetjes.

Volgens de organisatie waren er meer dan 9000 personen in het park maar aan de attracties was dit totaal niet te zien.
De wachttijden waren max 10 minuten en bepaalde attracties moesten zelfs op volk wachten.

Volgend jaar komt er terug een Yesterdayland en wij zullen er weer van de partij zijn.