World of Wonders

Het gloednieuwe World of Wonders familie-entertainmentcentrum (FEC) is officieel geopend op Lusail Boulevard in Qatar.

De Aura Group – divisie Aura Entertainment Services – heeft Lagotronics Projects opdracht gegeven om de audiovisuele installatie in zijn geheel op te leveren over meerdere verdiepingen. Daarnaast leverde Lagotronics Projects de functionele en decoratieve verlichting, interactieve attracties, showcontrol en alle audio- en videocontent.

Lusail Boulevard

Het WOW FEC bevindt zich aan de Lusail Boulevard, dicht bij het metrostation Lusail. Deze boulevard heeft een grote verscheidenheid aan attracties, eetkraampjes en winkels. Lusail Boulevard in het centrum van Lusail brengt het ultramoderne gevoel van het stadsleven tot leven en gaat moeiteloos samen met de rijke cultuur van Qatar.

Themed FEC

The World of Wonders is een familie-entertainmentcentrum met veel aanbiedingen voor gezinnen. Het FEC heeft verschillende themagebieden, gebaseerd op de natuur en de aarde. Zo wordt de eerste verdieping gekenmerkt door de Arctic Zone, Jungle en Magma Zone. Door middel van sfeerverlichting, achtergrondmuziek en thematiek worden bezoekers volledig ondergedompeld in de thema’s. Het FEC combineert actief spel, zoals grootschalige speeltoestellen, glijbanen en een immense klimwand, met innovatieve en digitale technologieën, waaronder arcade games en interactieve spelervaringen op maat. Ook voor de oudere generaties zijn er typische FEC-attracties, zoals een bowlingbaan en een lasergame-area. In zijn geheel is het FEC een indrukwekkende wereld om te ontdekken voor jong en oud.

Audiovisuele elementen en verlichting

Het merendeel van de werkzaamheden, uitgevoerd door Lagotronics Projects, betreft audiovisuele elementen en decoratieve verlichting. Zo is er bij de entree een gigantische gebogen LED Wall van 45 meter lang geplaatst en zijn tientallen LED schermen met videocontent geïntegreerd. In elke zone zijn speakers geïnstalleerd voor achtergrondmuziek en geluidseffecten. Het hart van de beleving, het show control systeem, is in eigen huis ontwikkeld. Alle showapparatuur werd ter plekke geprogrammeerd naar wens van de klant. Zo is er een dag- en nachtprogramma dat op vooraf ingestelde tijden automatisch omschakelt. Volumes in de zones en andere instellingen kunnen eenvoudig en snel worden aangepast met touchpanels.

Naast alle hardware werd alle audio- en videocontent geleverd door Lagotronics Projects. Voor elke area is achtergrondmuziek op maat gecomponeerd. Een voorbeeld is de rust van de oceaan in de Aqua Area en levendige geluiden in de Jungle Area. Er is zelfs nagedacht over de verschillende back-of-house ruimtes en toiletten, zodat bezoekers ondergedompeld blijven in deze unieke werelden. In de F&B ruimtes kan eenvoudig muziek gestreamd worden en in de feestzalen kan tijdens verjaardagsfeestjes door bezoekers aangeleverde muziek gedraaid worden.


Voor wat betreft de verlichting is zowel functionele (F&B ruimtes, winkels en back-of-house) als showverlichting geleverd. Alle zones worden sfeervol verlicht door RGB LED-spots en het landschap wordt geaccentueerd. In de verschillende zones is met verschillende soorten spots, kleuren en lichtintensiteit de perfecte sfeer gecreëerd. Zo worden in de Arctische Zone koude en witte tinten gebruikt, terwijl in de Magma Zone warme en donkere tinten worden gebruikt om een vulkanisch effect te bereiken.

Interactieve Attracties

Naast de audiovisuele, licht-, SFX- en showcontrol zijn er in het FEC ook een aantal interactieve belevingen te vinden. In de Arctische zone is een GameCabIN geïnstalleerd, met het spel Snow Frenzy. Tijdens dit interactieve spel bevinden spelers zich in een sneeuwballengevecht in een skigebied in de bergen. Punten kunnen worden verdiend door sneeuwballen af te vuren met behulp van interactieve shooters. De eindscores van elke speler worden na de wedstrijd op een klein display weergegeven. In de Aqua Zone heeft Lagotronics een nieuwe interactieve beleving ontwikkeld voor Aura. Een onderwaterwereld waarin spelers naar schatten moeten zoeken. Doorzoek de zeebodem en verzamel zoveel mogelijk schatten. Je scoort echter ook punten door afval uit de oceaan op te ruimen. Met behulp van een joystick met drukknoppen kunnen spelers zich door de onderwaterwereld bewegen en plastic en ander afval verwijderen. Deze edutainment-attractie is niet alleen leuk om te spelen, maar geeft ook een belangrijke sociale boodschap door aan bezoekers.