Winter Slagharen

Nu dat heel wat parken zich klaar stomen voor het nieuwe seizoen, zijn er ook parken die tijdens de wintermaanden gewoon openhouden.  Disneyland, Efteling, Europa Park, Phantasialand maar ook Slagharen.  Omdat er al heel wat geschreven is geweest over de andere parken, ben ik er eens op uitgetrokken om Winter Slagharen te bezoeken.  Ik had het park nog nooit in de winter bezocht en wist ook niet wat te verwachten.  

Ik hoor sommige al denken:” waarom ga je naar daar als je een Europa park hebt?”  Wel ik hou nu ook eenmaal van kleine parkjes.  Sommige underdogs doen het vaak beter dan de grote spelers.  Met eenvoudige kerstverlichting kan je al heel wat wonderen verrichten.   Het moet allemaal niet zo bombastisch te zijn.  Gierlandes aan de dakgoten, kleine kerstboompjes in Mainstreet en hier en daar een gezellig kampvuurtje, een kerstman die je overal tegenkomt in het park.  Meer hoeft dat niet te zijn voor mij.  Maar ja tegenwoordig zijn we te hard verwend en genieten we minder van de kleinere dingen.  Wat zeggen ze?  Less is more? Wel in dit geval klopt het  zeker. 

Als bezoeker let ik vooral op de klantvriendelijkheid.  En ik mag zeggen, dat grotere spelers hier zeker een voorbeeld aan kunnen nemen.  Aan iedere attractie werden we vriendelijk begroet en werd ook afscheid genomen. Simpele woordjes zoals “hallo, hoi of houdu of een prettige dag verder volstaan vaak om de bezoeker een aangenaam bezoek te geven.  En weet je hier kunnen veel parken nog een voorbeeld aan nemen.  Een dispatching van 20 seconden is leuk, maar een glimlach op het gezicht van een operator is nog leuker. 

We gaan het ook niet onder stoelen of banken steken dat het een park is van Parques reunidos.  Attracties die later open gaan of beurtelings draaien,… Dat was een minder puntje.  Maar op zich kon dat de vreugde niet bederven. 

De slotshow Miracles of light was zeker de moeite. Met een spetterende lasershow, videoprojecties en vuurwerk  sloten Randy en Rosy een prachtige dag af.