Wilde Wildlife Weken

In de voorjaarsvakantie maken bezoekers van DierenPark Amersfoort kennis met een nieuw programma: de Wilde Wildlife Weken.

De gehele vakantie staat in het teken van  natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. “Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt deze wereldwijde projecten. Wij zijn blij dat we natuurorganisaties in het zonnetje kunnen zetten”, legt projectleider Carlijn Speksnijder uit. “Op deze manier creëren we meer aandacht voor het belang van soortbehoud van diersoorten en bescherming van de natuur.” Tijdens hun dagje uit ontdekken bezoekers hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud.

Fotocredit; Dierenpark Amersfoort

Kinderen kunnen op het Pretplein stemmen op hun favoriete dierproject: de Indische neushoorn, de leeuw in Zambia of de Grévy zebra. Het beschermingsproject met de meeste stemmen krijgt een extra financiële bijdrage van 10.000 euro, bovenop het bedrag dat het Wildlife Fund al schenkt. Ook het stemmende kind maakt kans op een unieke prijs. “Maar er is nog veel meer te ontdekken en te leren. Elke dag vertellen verschillende natuurspecialisten unieke dierverhalen tijdens de Kindercolleges en staan gidsen te popelen om nóg meer te kennis te delen tijdens een unieke Wildlife-rondleiding”, vertelt Carlijn. Abonnementhouders kunnen daarbovenop deelnemen aan speciale excursies in het park en in bos Birkhoven. “Aan het einde van hun bezoek aan DierenPark Amersfoort gaan bezoekers als natuurexperts naar buiten. Hopelijk boordevol enthousiasme om de natuur beschermen.”

Er staan meer dan 42.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN (International Union for Conservation of Nature). Mede dankzij de steun van bezoekers schenkt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund jaarlijks mooie bedragen aan meerdere, wereldwijde projecten. Afgelopen jaar is er zelfs een recordbedrag geschonken. Het park roept haar bezoekers op om zoveel mogelijk petflessen in te zamelen om luiaards en hun leefomgeving te beschermen. “De opbrengst gaat dit jaar naar natuurbeschermingsorganisatie Proyecto Tití die sinds 2015 het Colombiaanse leefgebied van de bedreigde luiaard en andere dieren beschermt.

De organisatie behoudt de prachtige Colombiaanse natuur door bomenkap tegen te gaan, nieuwe bomen te planten en plastic te recyclen”, legt Carlijn uit. Alle basisschoolklassen die voor de voorjaarsvakantie hun petfles inleveren maken kans op een schoolreisje naar DierenPark Amersfoort. De Wilde Wildlife Weken zijn de aftrap van het jubileumseizoen, daar volgt later meer informatie over. Carlijn: “Dit hele jaar staat bol van de feestelijke activiteiten en dus ook tijdens de voorjaarsvakantie (18 februari t/m 5 maart), tussen de voorjaarsbloemen. Bezoekers zijn van harte welkom om een uniek voorjaarsuitje te beleven.”