Warme Winteravonden

Na drie jaar opent DierenPark Amersfoort haar winterse parkdeuren voor de Warme Winteravonden.

Nadat de Winteravonden twee jaar geen doorgang konden krijgen wegens tijdelijke coronasluitingen is het evenement nu terug met acht in plaats van vier avonden. “We kunnen dus niet wachten tot de Winteravonden weer beginnen. De bezoeker beleeft straks wonderlijke ontmoetingen met dierbewoners in ons park vol duizenden lampjes, kerstbomen en zelfs sneeuw”, vertelt projectleider Hylke Steggerda.

“Tijdens hun magisch bezoek aan ons park beleef je van alles over dieren in de winter, warm je je op aan knisperende vuren, komt het verblijf van de berberapen door videomapping tot leven, dansen jong en oud op gezellige livemuziek en laaf je je aan onder andere chocomel, oliebollen en stamppotten”, legt Hylke uit. Dit jaar presenteert het park ook een aantal nieuwigheden. “In en rondom themagebied het Woud kom je door een samenspel van magische effecten van alles te weten over de Nederlandse natuur in de winter. Door deel te nemen aan de Warme Winterquiz test jij jouw dierenkennis. Verderop speel je samen met de dieren de hoofdrol in een avontuurlijk wintersprookje.”

Gedurende de hele kerstvakantie is het park omgetoverd tot een sfeervol winterpark, maar in de avonduren is een bezoek aan DierenPark Amersfoort nog magischer. “Ik durf dus wel te zeggen dat ons park in de winter op haar mooist is”, vertelt Hylke. Met een speciale winterkorting beleven bezoekers Warme Winteravonden op 27 tot en met 30 december 2022 en 3 tot en met 6 januari 2023. DierenPark Amersfoort is deze dagen extra lang geopend tot 20.00 uur.