Walibi Holland

Op maandag 9 mei hebben we nog eens een bezoekje aan Walibi Holland gebracht.

Na het oprijden van de parking waar je een parkeerkaartje van 8€ dient voor te betalen, kom je een prachtige en propere parking opgereden waar begeleiders u een plaats toewijzen.

Nadat je de kassa’s voorbij bent, kom je op een klein welkomstpleintje met een fontein waar nu tijdelijk 2 tentjes zijn bijgeplaatst vanwege de laatste terreuraanslagen. Men vraagt er zeer vriendelijk om even in de rugzak of handtas te kijken.

Eenmaal de tentjes voorbij kom je aan de poortjes waar je even je entreebewijs scant en dan kom je uit op de mainstreet van het park. In dit gedeelte vind je een paar eetstandjes en natuurlijk wat souvenir shops met een gevarieerde keuze. Daarna ga je het eerste gebouw “Hall of fame” door waar je links de ingang naar de lanceerachtbaan Express hebt. Deze heeft een wachtrij gecreëerd waardoor je deze baan zeker al eens moet doen voor alleen maar de wachtrij. Hier vind je dan ook weer eetstandjes en nog een grote souvenirshop. In dit gebouw “Hall of fame” krijg je dan de keuze om rechtdoor richting reuzenrad te gaan of naar rechts richting Speed of Sound.

Als je naar Speed of Sound gaat, kom je eerst voorbij een kettingmolen en een sprekende blauwe fontein die met jou wat praat of muziek maakt of je eens goed laat verschieten door je nat te spuiten. Speed of Sound is een boomerang coaster waar rond de lifthill een volledige buis is gebouwd met flikkerende lampjes. De baan heeft onride muziek die echt wel bij deze baan past. Nadat je deze baan hebt gedaan, kan je via de splash battle en het kindergedeelte naar de allernieuwste aanwinst van het park gaan. Lost Gravity is een baan van Mack en we zullen over deze baan nog een uitgebreid verslag maken in onze volgende UITgetest verslag over Lost Gravity zelf.

Als je dan nog een beetje verder loopt, kom je achtbanen tegen zoals de houten achtbaan “Robin Hood”, de hyper achtbaan “Golliath” en natuurlijk niet te vergeten de hangende achtbaan “Condor”. De allerkleinsten worden natuurlijk niet vergeten want je vindt op verschillende plaatsen kinderattracties en een volledige kinderzone “Walibi Playland” en een beetje verder staat zelfs nog een kindercoaster. Walibi Holland is dus een park waar jong en oud blij van kunnen worden.

ONS OORDEEL

Toen we voor de eerste keer de leuze van Walibi Holland hoorden “Hard Gaan” dachten we even van ‘oei wat gaat dat worden?’, maar we moeten eerlijk zijn dat we er een totaal verkeerd gedacht over hadden. Er draait aan een paar attracties wat luidere muziek en aan het podium aan het reuzenrad staat de muziek ook wel luider maar al bij al viel dat allemaal goed mee. Speed of Sound vonden wij zelfs beter met deze muziek want het maakte de rit gewoon af. Aan Lost Gravity was er zelfs een dj aan het draaien en dat gaf de baan nog een pluspunt bij. Wij kunnen alleen maar zeggen dat dit park ons zeker nog eens als bezoeker mag verwachten en we kunnen iedereen dit park zeker aanraden.