Walibi gaat op monsterjacht.

Van 21 oktober t.e.m. 5 november wordt Walibi weer overspoeld door een ijzige duisternis die hét horrorfestijn van het jaar zal ontketenen: Halloween Walibi. Om zijn bezoekers dit najaar een buitengewone griezelervaring te bezorgen, werft het park maar liefst 300 figuranten, kostuumontwerpers en make-up artists aan.

Bovenop de jobspecifieke vaardigheden zoekt het park creatieve en vindingrijke kandidaten die minstens 16 jaar oud zijn en zich flexibel kunnen opstellen over werkuren. Tijdens de nocturnes is Walibi namelijk open tot 22u.

Tijdens Halloween kunnen onze teams hun verbeelding de vrije loop laten, maar het is ook een zeer intense periode. Ons programma telt een tiental nocturnes tot 22u. We moeten dus zorgen dat onze bezoekers de hele dag én avond een uitstekende ervaring genieten. Daarom versterken we ons huidige team met 300 extra medewerkers die specifiek op het evenement worden ingezet. ​ We merken dat vele halloweenmedewerkers jaar na jaar terugkomen. Dit is een teken van vertrouwen; het bewijs dat velen het echt naar hun zin hebben!

​Luis de la Serna, verantwoordelijke aanwerving Walibi Belgium-Aqualibi

Hoe solliciteren ?

Geïnteresseerden dienen vóór 31 juli naar de jobsite van Walibi te surfen en één van de 3 functies (figurant, kostuumontwerper of make-up artist) te kiezen. Kandidaten kunnen vervolgens een formulier invullen en een videopresentatie opnemen. Dit laatste is niet verplicht, maar biedt een grotere kans op succes.

De succesvolle kandidaten worden nadien uitgenodigd voor de castings. Die vinden op verschillende data in augustus in het park plaats:

  • Figuranten: 1, 3 en 4 augustus (extra data kunnen nog volgen)
  • Kostuum en make-up: 9, 16 en 23 augustus

Walibi’s hr-team zal tijdens de maand juli ook aanwezig zijn in het park om geïnteresseerden, die mogelijks nog twijfelen om te solliciteren, te ontmoeten en bijkomende informatie aan te bieden.