Walibi Belgium seizoen start

2 April was de dag dat voor Walibi belgium het pretpark seizoen begon.

Vandaag bezochten we weer Walibi Belgium. Om iets voor 10u stonden we paraat voor de poort waar de kangoeroe ons opwachtte en klaar stond voor een foto.
De grote massa ging rechtdoor richting Weerwolf en wij besloten linksaf te gaan richting de Cobra en de andere attracties. Helaas was de cobra gesloten door de winterse
temperaturen dus besloten wij de naast gelegen Popcorn Revenge binnen te lopen. Dit is een leuke interactieve shooter die iedereen wel weet te waarderen.

Na de overwinning in de Popcorn Revenge gingen we verder richting Psyké Underground. Onderweg hielden we nog even halt bij Fun Pilot. Dit is een kinderachtbaantje maar tot nu toe wel de enige Coaster die open was door de winterse temperaturen.

De operator van Fun pilot werd erg enthousiast van ons en bood ons na het einde van de twee rondjes nog een extra tour aan. Geweldig personeel.

Na twee tussenstops kwamen wij dan eindelijk aan bij Psyké Underground maar helaas had deze storing net op het moment dat wij de wachtrij in liepen dus wij keerden om en
gingen verder het park in.
Tiki Waka was wel open maar had een lange wachtrij. Dus gingen we dan maar de brug over richting Challenge of Tutankhamon: de tweede interactieve shooter.
Er waren er van ons gezelschap, die nog nooit de schatkamer bereikt hadden dus we moesten bewijzen dat het mogelijk was. En ja hoor; dit was mogelijk. Zoals we hadden verwacht, bereikten we ook de schatkamer. Dit blijft toch mijn persoonlijke favoriet in het park.

Wat me opviel was dat er rookeffecten waren bij Anubis en dat de 2de Cobra weg gehaald was, mogelijk voor onderhoud.
Na Challenge of Tutankhamon kwamen we langs het themagebied van Kondaa. Helaas was Kondaa gesloten. We waren op zoek naar thrill en als alternatief deden we dan de Dalton Terror. Na een mooi uitzicht over het park en de nodige adrenaline besloten we verder te gaan met Calamity Mine.
Wat hier direct opviel, was dat het park de decoratie van de wachtrij had verfraaid. Zoals de oude locomotief Van de Walibi Express strak in de verf gezet en voor de ingang van
Calamity Mine geplaatst. Ook de oude treintjes en wagonnetjes van de Calamity Mine zelf hadden een roestlook en hadden ze in een parkje geplaatst. Tof!

Omdat het zonnetje begon te stralen en de magen al begonnen te klagen, besloten wij even te gaan eten op het terras.

Van op het terras krijgen we de geweldige mededeling dat Kondaa geopend was.
Dus nadat iedereen zijn Mitraillette op had vertrokken we direct door naar kondaa.
De wachtrij tijd ging snel omhoog naar 45 minuten. Daarom besloten we allemaal om als singles rijders te gaan. Na een half uur wachten en voor de poortjes te staan bleek er iets mis te zijn met de beugels en kon de trein niet vertrekken. De technicus kwamen al snel ter plaatse maar kon niet direct een oplossing vinden. Er werd besloten om de attractie te evacueren. Oh dit was jammer want we zaten er net bijna in.
Gelukkig stond bij de uitgang een medewerker die iedereen die in de wachtrij stond een 1x Speedy pas voor een attractie naar keuze gaf.

Deze speedy pass gebruikten voor de Psyké Underground en wat een geweldige coaster blijft dit. Het blijft een toppertje.
Daarna door naar de 2de launche coaster van het park: de Pulsar. De enkelingen van ons gezelschap die deze deden, kwamen daar nagenoeg wel droog uit. Nadien was er de
mogelijkheid om op de breakdance droogte zwieren, dat deden we dus ook.

Nu tijd voor weer een klassieker: de eerste Woody van het land: de weerwolf En hoewel deze laatste jaren best ruig geworden was, gaf deze een heerlijke soepele rit. Het
verbaasde ons erg aangenaam. Nadat we uit de Weerwolf stapten, zagen we op de app dat Kondaa terug open was.
Natuurlijk moesten wij daar heen en man man wat heb ik deze Rollercoaster gemist. Het is een zalige megacoaster met een leuke lay-out en bakken vol airtime. Ik hou ervan.
Een 2de ronde zat er helaas niet want de wachtrij was al afgesloten. Het pretpark ging inmiddels sluiten. We besloten om ons dagje af te sluiten met nog een plons in Aqualibi. Na het bezoek van het park kan je ook Aqualibi bezoeken aan €11. Dat is mooi.

We hebben het erg naar ons zin gehad.