Voor het eerst metershoge, bewegende dinosaurussen

DierenPark Amersfoort trapt de herfstvakantie af met een spannend DinoAdventures-evenement dat volledig in het teken van dinosaurussen staat. “Dit jaar voegen we een spectaculair nieuw element toe: metershoge, bewegende dinosaurussen die tot leven komen in ons park”, vertelt projectleider Hylke Steggerda.

Het Dinobos, vorig jaar volledig vernieuwd, vormt het decor voor dit onvergetelijke avontuur. “Deze herfstvakantie worden bezoekers van ons park uitgenodigd om een avontuurlijke expeditie te beleven waarbij zij Dinorangers helpen om een dinojong te redden uit de handen van een gemene, gevaarlijke professor.”

Het avontuur begint in een verwoest landschap, waar bezoekers hindernissen moeten overwinnen en echte Dinorangers ontmoeten. “Daarna gaan ze al survivallend naar de dinobroedplaats, waar de avonturiers zelfs de dino-eieren kunnen bewonderen, waarvan sommige al zijn uitgekomen”, vertelt Hylke. Maar dan blijkt dat één van de dinojongen spoorloos is verdwenen.

Het vermiste dinojong is ontvoerd door een kwaadaardige, gestoorde professor. In zijn lab, diep verscholen in het Dinobos, heeft hij een kweekmachine staan waarmee hij dino-eieren laat uitkomen en dinosaurussen nog veel gevaarlijker en groter maakt. “De professor wil dino’s verkopen om heel veel geld te verdienen. Eén dino is per ongeluk te ver doorgefokt en heel gevaarlijk geworden”, voegt Hylke enthousiast toe. Aan de bezoekers de belangrijke taak om het dinojong op te sporen en de gevaarlijke professor te ontmaskeren.

DinoAdventures is al vele jaren een begrip en een populair evenement in het dierenpark. “Deze editie is spannender dan ooit. De survivalroute is ook extra uitdagend en uitsluitend geschikt voor echte waaghalzen,” meldt Hylke. Voor de jongere dinofans is er ook een ‘veilige’ route om het meest spannende deel van het Dinobos te vermijden. Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen in de herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober, gratis meedoen met de DinoAdventures.