Varen in een kano tussen de wilde dieren

Beekse Bergen organiseert in juli en augustus twee uur durende kanotochten langs de dieren voor bezoekers.

Deelnemers ontdekken vanuit de kano’s het safaripark en leren van een ranger alles over de soorten die ze onderweg tegenkomen. 

Safaripark Beekse Bergen staat in de zomermaanden in het teken van de Afrikaanse Somer. Tijdens deze maanden zijn er bijzondere safari’s te beleven, zoals de kanosafari. Onder begeleiding van professionele instructeurs kanoën bezoekers in groepen van maximaal dertig personen in Canadese kano’s over het water. Joke Priester, eerste medewerker educatie en beleving, vertelt enthousiast: “Het is een unieke ervaring waarbij de deelnemers onder andere langs de neushoorns, jachtluipaarden en ringstaartmaki’s varen. Een ranger vertelt de kanovaarders ondertussen van alles over de dieren die ze onderweg tegenkomen.”

fotocredit; Beekse Bergen

Priester: “Het is een kans die we onze bezoekers nog niet eerder hebben kunnen bieden. In het verleden waren de tochten alleen te boeken voor groepen, maar het is super fijn dat het nu ook individueel te boeken is waardoor iedereen het Safaripark op deze bijzondere manier kan beleven.” 

De kanotochten vinden plaats van 10 juli tot en met 28 augustus, met uitzondering van 29, 30 en 31 juli en van 19, 20 en 21 augustus. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma en de prijs van de safaritocht is vijftien euro per persoon.