Vanaf vandaag te ontdekken: Terra Magma

Terra Magma opende zaterdagavond voor het eerst de deuren. De vernieuwde waterbaan in Bobbejaanland werd in het bijzijn van vakpers en meer dan 300 genodigden feestelijk ingehuldigd.  Vanaf zondag 14 mei is de attractie toegankelijk voor alle bezoekers. Zij ontdekken via een mysterieuze waterweg de geheimen en de gevaren van Terra Magma, de vulkaan. 

In november 2022 startte de werken aan Indiana River. De Bobbejaanland-klassieker werd de afgelopen maanden in een compleet nieuw jasje gestoken. De volledige attractie werd vernieuwd: zowel het decor als het thema en het bijhorende verhaal werd volledig aangepakt. Enkel de iconische baan bleef behouden. Ook de buitenkant van het gebouw en de nabijgelegen zone kreeg een complete make-over. 

Fotocredit; Bobbejaanland
Het verhaal van Terra Magma 

Al jaren doen verhalen over Terra Magma de ronde. De mysterieuze vulkaan kwam ooit tot uitbarsting en is sindsdien een trekpunt voor avonturiers van over de hele wereld. Hun ontdekkingsdrang brengt hen tegenwoordig tot aan de voet van de vulkaan – maar daar stopt het niet. 

De nieuwsgierige avonturiers trekken tot in de krater van de vulkaan: een paradijselijke en dromerige plek. Maar de sfeer slaat daadsnel om: de vulkaan gaat niet akkoord met de komst van de indringers. Alle waarschuwingen worden genegeerd, de wind steekt de kop op en de storm breekt uit.  Wie de vernieuwde attractie zelf wil ontdekken, is vanaf zondag 14 mei welkom in ’t plezantste land. 

Fotocredit; Bobbejaanland
Een Belgische realisatie 

Het West-Vlaamse KCC Entertainment werkte samen met meer dan twintig Belgische ondernemingen aan Terra Magma. “Van marktonderzoek tot realisatie, had het project een doorlooptijd van ongeveer een jaar. Dat zou nooit gelukt zijn zonder het lokale ondernemerschap én de ondersteuning op het terrein van het enthousiaste Bobbejaanland-team”, aldus Yves Peeters, General Manager van Bobbejaanland.

“Een dark ride zoals Indiana River volledig renoveren en van alle nieuwe technologieën en thematisering voorzien, is een bijzonder uitdagend project. We zijn dan ook enorm fier en dankbaar voor de flexibiliteit en het professionalisme dat steeds opnieuw aan de dag werd gelegd”, vertelt Peeters. Met de bouw van Terra Magma ging een investering van meer dan 3 miljoen euro gepaard. 

Fotocredit; Bobbejaanland
Exclusieve rittijd 

Nieuwsgierigen konden meedoen aan een Terra Magma-quiz en zo kans maken op exclusieve toegang tot de eerste ritten. Meer dan 3000 personen namen online deel. 200 van hen krijgen op zondag 14 mei anderhalf uur de tijd om de attractie als eerste te ontdekken. Daarnaast opent de attractie voor het brede publiek.