Unieke collectie

Sinds de lente viert Disneyland Parijs zijn 30-jarig jubileum met veel nieuwe functies, zoals de creatie van nieuwe shows, de opening van het meeslepende Marvel Avengers Campus-land en met de volledige renovatie van het iconische kasteel van Doornroosje.

Vanaf 9 september kunnen bezoekers in The Storybook Store (Main Street USA) een beperkte oplage ontdekken van bijna 2.300 boodschappentassen, plunjezakken, aktetassen en etuis gemaakt van “upcycling” (recycling van materialen in producten van superieure kwaliteit en esthetiek ) van het zeildoek dat het kasteel tijdens de renovatie omhulde. Elk van de stukken in de collectie – handgemaakt en volledig geproduceerd door het Ile-de-France bedrijf Bilum – zal daarom een ​​uniek en exclusief ontwerp hebben. De ideale gelegenheid om een ​​stuk te bemachtigen dat de kunst en geschiedenis van Disneyland Parijs viert via het iconische kasteel dat zo bewonderd wordt door bezoekers.

Fotocredit; Disneyland Paris

“We zijn vooral verheugd om deze unieke collectie rond ons bestemmingsicoon, Sleeping Beauty Castle, te lanceren, waarmee onze fans een authentiek stukje magie mee naar huis kunnen nemen. Dit project is ook een kans voor ons om samen te werken met een lokaal Frans bedrijf dat de waarden van Disneyland Parijs deelt, zowel op het gebied van milieu als op sociaal vlak.” zegt Jean-David Marque, Merchandise & Retail Director Disneyland Parijs.

Dit initiatief maakt deel uit van de voortdurende inzet van Disneyland Paris om afval te verminderen, hulpbronnen te sparen en de lokale economie te ondersteunen. Om deze unieke collectie te ontwikkelen, is Disneyland Paris een samenwerking aangegaan met Bilum, een KMO gevestigd in Ile de France en gespecialiseerd in het upcyclen van dekzeilen en andere materialen voor het creëren van unieke lederwaren.

Zoals Hélène de La Moureyre, oprichter en directeur van het bedrijf Bilum, zegt: “We maken het erfgoed van de merken met hun eigen materialen”.

Door een kortsluitingsproductieproces te integreren, heeft Bilum gedeeltelijk een beroep gedaan op een ESAT (Establishment and Service for Help through Work, onthaal van mensen met een handicap) om de Disneyland Paris-collectie te ontwikkelen.

Collectie beschikbaar vanaf 9 september in The Storybook Store (Main Street USA, Disneyland Park) Van 30 tot 140€. Binnen de limiet van de beschikbare voorraad.