Uncharted

Geïnspireerd door de kaskraker “Uncharted”, gaat deze medio 2023 in première.

PortAventura World en Sony Pictures Entertainment hebben vandaag aangekondigd dat “Uncharted”, ’s werelds eerste dark ride-achtbaan gebaseerd op de kaskraker, medio 2023 wordt geopend. bezoekers aan een gevaarlijke zoektocht naar een van de grootste schatten ooit gevonden.

David García, General Director of Business bij PortAventura World, verzekert dat “we enthousiast zijn over de aankondiging van deze strategische overeenkomst met een toonaangevend bedrijf in de entertainmentindustrie zoals Sony Pictures. Deze alliantie stelt ons in staat om wereldwijd aanwezig te zijn door onze eerste darkride-achtbaan te presenteren en op zijn beurt het aanbod van het resort perfect aan te vullen. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe attractie met state-of-the-art technologie essentieel zal zijn om geweldige momenten en herinneringen te creëren voor families en vrienden die besluiten hun vakantie en vrije tijd door te brengen in ons resort.”

Jeffrey Godsick, Executive Vice President of Global Partnerships and Brand Management en Director of Location-Based Entertainment bij Sony Pictures Entertainment, legt op zijn beurt uit dat “het team van PortAventura World een opwindende attractie heeft ontworpen voor fans van games en films die ze zelf kunnen plaatsen. in de schoenen van Nate en Sully en gaan op hun eigen avontuur op zoek naar schatten”.

Asad Qizilbash, hoofd van PlayStation Productions, zegt: “Na het enorme succes van de ‘Uncharted’-film, zijn we verheugd om te zien dat deze licentieovereenkomst voor entertainment nog verder wordt uitgebreid naar opwindende nieuwe ruimtes.”

De meest gedurfde bezoekers kunnen bijna 700 meter genieten van een levendige tour van deze exclusieve dark ride achtbaan die meer dan 12 meter hoog is in een unieke meeslepende ruimte – 4.800 vierkante meter en 16 meter hoog. Deze nieuwe en opwindende attractie belooft donkere en onontdekte gebieden te ontdekken tijdens een opwindende expeditie die je niet onverschillig zal laten. Om dit te doen, zal de attractie een pre-show vol verrassingen en een reis van onverwachte gebeurtenissen hebben in een totaal meeslepende ervaring op zoek naar de grote schat.

Met een investering van 25 miljoen euro is het project mogelijk gemaakt dankzij een licentieovereenkomst met Sony Pictures en de oprichting ervan heeft de medewerking van het gerenommeerde ontwerpbedrijf Intamin Amusement Rides en Sally Corporation, een toonaangevend internationaal bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van donkere ritten en in het ontwerp van animatronics.