‘Uncharted: The Enigma of Penitence’

PortAventura World heeft vandaag haar nieuwe attractie ‘Uncharted: The Enigma of Penitence’ ingehuldigd, de enige ter wereld die is geïnspireerd op de Uncharted-film van Sony Pictures Entertainment. Het is een indoor achtbaan met vijf lanceringen, met onverwachte wendingen, en de eerste in Europa met een zijwaartse drop.

David García, Managing Director van PortAventura World, verwoordde: “Deze attractie is het resultaat van een cruciale overeenkomst met Sony Pictures, een gigant in de entertainmentindustrie. De alliantie stelt ons in staat om onze wereldwijde voetafdruk uit te breiden door middel van een product dat echt “van-de-kunst op internationale schaal” staat en gelijk is aan de beste attracties ter wereld. Met deze nieuwe rit kunnen onze gasten anticiperen op een ongeëvenaarde, innovatieve ervaring die de diversiteit en kwaliteit van aangeboden attracties verbetert. Dit alles versterkt onze positie als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in zowel Europa als de wereld.”

Luis Valencia, Development Director van PortAventura World, wees erop dat “de opening van Uncharted onze rol als disruptor in de entertainmentindustrie versterkt door de implementatie van geavanceerde technologie. De kenmerken van zijn multidimensionale reis, die tal van verrassingen heeft met de vele wendingen door middel van speciale effecten en audiovisuele middelen zullen onze bezoekers blijven verbazen en verdere belangstelling voor ons resort blijven wekken. Bovendien is het meeslepende vertellen van verhalen echt opwindend en bevordert het zeer positieve waarden. We kunnen niet wachten tot iedereen het probeer en ik ben ervan overtuigd dat het een van onze meest stimulerende ervaringen is.”

Jeffrey Godsick, Executive Vice President, Brand Strategy and Partnerships, Head of Location Based Entertainment van Sony Pictures Entertainment, zei: “De opening van Uncharted, the ride is een bewijs van de expertise van PortAventura op het gebied van attractie-ontwikkeling. Een blijk van veiligheid en zorg met de IP was duidelijk van fabricage tot voltooiing. PortAventura World staat bekend om zijn avontuur en onze wereldwijde teams, waaronder PlayStation, hebben samengewerkt om ervoor te zorgen dat alle gasten ernaar uit kunnen kijken om Uncharted-ontdekkingsreizigers te worden.”

“De Uncharted-film neemt kijkers mee op een groots avontuur op zoek naar schatten, waardoor het perfect geschikt is voor een spannende rit in de achtbaan”, zegt Asad Qizilbash, Head of PlayStation Productions. “We kunnen niet wachten om zowel fans als nieuwkomers de belangrijkste momenten uit de film te laten beleven in deze levendige attractie.”

De openingsceremonie werd ook bijgewoond door Rich Hill, creatief directeur van Sally Dark Rides, en Ignasi Guasch, CEO van Intamin Amusement Rides.

Geavanceerde technologie voor een meeslepende ervaring

Gebouwd op een sokkel van 4.800 m² en 16 meter hoog neemt deze darkride-achtbaan, ontworpen als een familieconcept, bezoekers mee op een reis van 673 meter, volledig in het donker, waar ze versteld zullen staan van een veelheid aan speciale en audiovisuele effecten en meeslepende ervaringen in 29 sleutelmomenten, allemaal gebaseerd op de film Uncharted, uitgebracht in bioscopen in 2022. De attractie, die een hoogte bereikt van 12 meter, is gebaseerd op geavanceerde technologie die elementen mogelijk maakt zoals een state-of- the-art 360 graden roterend platform, een spannende 15 meter hoge omgekeerde vrije val met een steile helling van 70 graden, een omgekeerde lancering en een zijwaartse val, de eerste in zijn soort ter wereld.

Het avontuur van de bezoekers begint bij het naderen van het gebied, het ontdekken van de imposante berg, met een ervaring die al begint voordat ze de attractie betreden. Vanaf de eerste minuut wordt de klant een ontdekkingsreiziger die zich onderdompelt in het Uncharted-verhaal.

Een ervaring die aansluit bij de ESG-verplichtingen van het resort

Als onderdeel van het sociale engagement van PortAventura World om inclusieve vrijetijdsbesteding aan te bieden, heeft ‘Uncharted: The Enigma of Penitence’ een exclusieve ervaring ontwikkeld voor bezoekers met functionele diversiteit. Dit is een virtual reality-ruimte waar ze zich kunnen verdiepen in het verhaal van de attractie alsof ze er zelf bij waren. Daarnaast heeft de achtbaan een drempelvrije toegang.