Traumatica ontvangt Scare-Award

Afgelopen vrijdag ontving Traumatica uit handen van het Nederlandse Scare Network voor de tweede keer de award voor beste Europese evenement.

Fotocredit; Europa-Park

Volgens de juryleden blinkt het horror-evenement van Europa-Park uit in concept, decoratie en make-up.

De Nederlandse Scare Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Scare Network. Dit bestaat uit de organisatie achter de website ScareZone.nl en de podcast ScarePod. Beide kanalen informeren geïnteresseerden over de verschillende evenementen en geven achtergrondinformatie over de scare- en Halloween-industrie. Dennis van Breukelen, organisator van de Scare Awards: “We dragen deze industrie een warm hart toe en willen de organistoren erkenning geven voor hun werk. Daarom reiken we jaarlijks de Scare Awards uit”.

De winnaars van de Scare Awards worden bepaald door een jury bestaande uit organisatoren van verschillende scare-evenementen, personen die werkzaam zijn of zijn geweest in de industrie en een aantal fans. Hierdoor is sprake van een verscheidenheid in kennis en expertise. 

De juryleden beoordelen de Nederlandse scare- en Halloween-evenementen op verschillende onderdelen zoals, beste acteurs, beste make-up, beste concept, beste maze en best event. Naast de diverse Nederlandse awards is er ook een categorie voor ‘best European event’. Deze prijs gaat voor het seizoen 2021-2022 opnieuw naar Traumatica!

Van Breukelen overhandigde de award afgelopen vrijdag aan de organisatoren van Traumatica: “Volgens de jury steekt het evenement van Europa-Park duidelijk boven de andere evenementen in Europa uit. Het concept is bijzonder en ook qua decoratie en make-up blinkt het uit ten opzichte van de andere evenementen”.