Traumatica – Festival of Fear

7 scare attracties, 3 themagebieden, 4 attracties, meer dan 200 acteurs en een veel groter terrein – “Traumatica – Festival of Fear” zorgt dit jaar met talloze monsters en duistere wezens voor nog meer nachtmerries.  Tussen de clowns, heksen en andere wezens maken alleen de dappersten een kans. In een post-apocalyptische wereld heeft het kwaad opnieuw de macht overgenomen. De schepsels van Traumatica stelen alles wat los en vast zit, zoals lichaamsdelen, het verstand of de ziel. Het bloed bevriest in je aderen tijdens het meervoudig internationaal bekroonde griezelevenement in Europa-Park van 27 september tot 11 november 2023.

Deze scare attracties nemen de dapperen mee in hun eigen horrorfilm:

Wax Museum – Traumatic Tales

Hier liggen oude bekenden en vele nieuwe personages op de loer in een angstaanjagend museum. Liefdevol, maar voor eeuwig in was gegoten, grijnzen walgelijke grimassen vanuit elke hoek. Je moet een zeker instinct hebben om er ongeschonden vandaan te komen, anders zal de meedogenloze waarheid die achter de maskers schuilgaat zich openbaren.

Last Stand

Niet alle Resistance-leden werden door de Rotters tot de hunne gemaakt. Ze konden ondergronds gaan om zich voor te bereiden op de tegenaanval. Om de nodige overmacht te krijgen, hebben ze vrijwilligers nodig die zich aansluiten bij de Task Force om de Rotters te verslaan. Hier kun je je, gewapend met een laserpistool, aansluiten bij de laatste Resistance-overlevenden en jezelf met hand en tand verdedigen.

Unknown

Er is maar één manier om erachter te komen wat er achter het onbekende schuilgaat: Ga op ontdekkingstocht!

Tarot Huis – Coven

Wat heeft de toekomst in petto? Regenbogen en suikerspinnen of pikzwarte katten die van links over straat rennen? Wie dit huis betreedt, kijkt zijn lot in de ogen en ontdekt meedogenloos welk geluk of ongeluk hem te wachten staat. Madame Monroe is sterker dan ooit en deze keer is ze niet alleen.

Skin Deep – Backstage

In deze macabere collectie wordt perfecte schoonheid getoond. Waarbij die schoonheid bepaald wordt de toeschouwer. Zacht gebogen, sensueel, elegant – of liever bloeddorstig, pezig en bleek? Skin Deep kruipt onder de huid en laat de verscheidenheid van lichaamsdelen zien. En de gemene curatoren zijn voortdurend op zoek naar het volgende onderdeel voor hun collectie.

Grim’s Funhouse – Showtime

De clowns zijn altijd in voor een grapje met hun rode neuzen, kleurrijke kleren en ruige kapsels! Hun grappen zijn om je dood te lachen. Grim en zijn dwaze vrienden garanderen dat je een bezoek aan hun funhouse nooit zult vergeten – als je het tenminste overleeft. De repetities zijn voorbij, deze keer is het showtime!

Petting Zoo – Family Reunion

Welkom in de familie! Dit jaar is er een trouwerij in de Petting Zoo. Als eregast word je hartelijk begroet, maar bij nader inzien lijkt er iets niet helemaal in orde op dit feest.

Naast de scare attracties zijn ook de attracties Pegasus, Matterhornblitz en Traumzeit Dome geopend. Geheel nieuw is Vloek van Cassandra VR. Exclusief bij Traumatica kun je dit populaire madhouse beleven met een VR-bril en jezelf onderdompelen in een griezelige virtuele wereld.

De spectaculaire show The Traumatica Circus: APOCALYPSE vindt telkens plaats om 21.00 en 22.30 uur. Naast het spectaculaire ‘rad des doods’ zit je op het puntje van je stoel bij de zwaardslik-act en de bizarre paalacrobatiek in wat waarschijnlijk het gekste circus ter wereld is.

De Vampire’s Club (vanaf 18 jaar) is altijd geopend op vrijdag en zaterdag en op 31 oktober. Nieuw dit jaar: The Vampire’s Club- en Vampire’s Club VIP-arrangementen zijn ook beschikbaar zonder evenementticket. The Vampire’s Club is een unieke clublocatie waar je tot diep in de nacht kunt dansen op opzwepende beats.

Voor het eerst kunnen gasten ook elke vrijdag, zaterdag en op 31 oktober de exclusieve Mystery Experience Eden Manor – Balthazar’s Secrets ontdekken. Vanaf 22.30 uur opent deze mysterieuze lounge in de sfeer van een oud landhuis zijn deuren en heeft theatrale, interactieve en virtuele verrassingen in petto.

Er is een gloednieuwe VIP-beleving (18+): The Witching Hour. Het ticket hiervoor is inclusief toegang tot het evenement en de ShoxterPass unlimited (onbeperkt toegang via de VIP-ingang), VIP-flaneerticket in de Vampire’s Club, een gratis maaltijd en drie gratis drankjes, The Witching Hour Experience en gereserveerde plaatsen in The Traumatica Circus. “The Witching Hour” Experience is er op vrijdag, zaterdag en 31 oktober.

“Traumatica – Festival of Fear” vindt elke vrijdag t/m zondag plaats van 29 sept. t/m 11 nov. 2023, en op 26 en 31 okt., 2 en 9 nov.  De voorpremière is op 27 sept. Tickets zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar. Alle ticketprijzen zijn te vinden op www.traumatica.com.

Toegang is voor iedereen van 16 jaar en ouder. Bezoekers onder de 16, zelfs als ze worden begeleid door een ouder of voogd, krijgen geen toegang tot het evenement. Toegang is vanaf 18.45 uur, aanvang 19.00 uur.