Toverland: Opening van Port Laguna en Avalon

Opening van nieuw entreegebied, en 2 themazones: Port Laguna en Avalon. Het park wordt hierbij anderhalf keer zo groot door een uitbreiding van 7 hectare.
Toverland had al een aantal gebieden: De Magische Vallei (2013), Ithaka (2010), Wunder Wald (2004) en Land van Toos(2001). Hier kunnen we in 2018 er 2 aan toevoegen.

Port Laguna is een welkom plein (entreegebied) met diverse horecagelegenheden (Solaris en Mañana), winkels (Magistralis en Mundo Magica), spelen (Mercado Ludico) en een openluchtpodium.

Vanaf dit nieuwe gebied kan je naar de andere zones in het park. Vandaag zijn we vooral gekomen om kennis te maken met Avalon. 2 belangrijke attracties zijnde” Fēnix”, een stalen wing Coaster van Bolliger & Mabillard.

Met een hoogte van 40 m, 813 m baanlengte en een topsnelheid van 9 km/uur is dit een pittig baantje. Je gaat 3 x over de kop.

De andere attractie “Merlin’s Quest” een rondvaartattractie van Mack Rides met een baanlengte van 430 m. De attractie staat in het teken staan van de mythologie rondom Merlijn de Tovenaar en de zoektocht naar de bron van het eeuwige leven Tír na nÓg.

Verder bevat Avalon het eerste restaurant van het park met bediening: “The Flaming Feather” en een winkel aan Fēnix: “Merlin’s Magical Treasures”.

Avalon ligt in het noorden van het park rondom een voormalige visvijver. Het themagebied heeft als thema middeleeuws en mytisch. Wat opvalt zijn de ruimere wegen. Er werd vast al rekening gehouden met een toenemend bezoekersaantal wat positief is.

De natuur heeft nog een paar jaar nodig om deze zone helemaal af te hebben maar is nu al mooi om zien. Toverland groeit nu stillaan verder uit van een indoor speelhal naar een volwaardig dag vullend attractiepark. Het is een magische plaats.