Toverland Coaster challenge

Onze trip naar Toverland begon al vroeg , om 9 uur waren we reeds aan de ingang.

Na een uurtje wachten konden we naar binnen. Waar we eerst contact maakten met de PR verantwoordelijke die ons op een vriendelijke manier de uitleg gaf over het geplande verloop van de dag. Vervolgens wandelden we rond in het park om de sfeer wat op te snuiven voor het event waarvan de de spanning al te voelen was door de bedrijvigheid in het park.

Om 12.00u werd de challenge officieel geopend door de familie Froger en de ambassadeur van Stichtingen Heppie waarvoor de Challenge werd gehouden. Er werd een fotomoment gehouden met alle kandidaten en hun verzorgers.

Hierna gingen de kandidaten aangemoedigd door de mensen van Heppie naar de Troy Rollercoaster om hun challenge te starten. Na de middag rond half 4 begon het te regenen en daar Troy het hoogste punt is, nam de organisatie geen risico en legde de coaster stil tot het weer verbeterde, wat tot wat vertragingen. Om 18.00 uur kregen de kandidaten hun avondmaaltijd (30 min pauze) alvorens weer te starten…en te stoppen vanwege regen en een enkele hagelbui, maar de kandidaten gaven niet op, ook al overschreed de coaster zijn normale snelheid en werd hij nog intenser door de gladde rails.

Om 19.00u mocht een van onze leden haar 15 min Troy doen. Wat eindigde in 6 rondjes en een paar leuke foto’s. 19.30u op weg naar huis moe maar voldaan , het was weer een leuke dag geweest.

10.00u was de volgende groep van onze reporters aanwezig in het park. Toen kregen we ook te horen dat er tijdens de nacht 3 personen hadden moeten stoppen.

Om 11.45u reden onze twee crewleden ook nog een paar rondjes mee om ze tot de laatste minuut nog te steunen.

Om 12.15u werden alle rijders en verzorgers in de bloemetjes gezet en kregen ze allemaal nog een seizoenspas.

De rijders zelf die het hadden gehaald, kregen nog een mooie houten oorkonde.

Over Stichting Heppie

Stichting Heppie is een organisatie die kinderen blij maakt. Kinderen en jongeren die sociaal worden uitgestoten of dreigen te geraken, krijgen zo een kans in deze samenleving. Heppie organiseert vakanties en weekenden vol ontspanning, plezier en gezelligheid. Zo doen ze bij Heppie positieve ervaringen op, met andere kinderen en met volwassenen. Ze ontmoeten lotgenoten en maken vrienden. De kinderen die bij Heppie komen, hebben verschillende achtergronden, zoals bv; kinderen uit armoedegezinnen, kinderen met een ernstig zieke ouder of broertje/zusje, kinderen met stoornis of achterstand als autisme of ADHD en kinderen die in een leefgroep zitten of in een pleeggezin zijn geplaatst vanwege hun problematische thuissituatie. Stichting Heppie werkt volgens een eigen methodiek. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen en is gebaseerd op een aantal heldere uitgangspunten. Zo is er dan per 3 kinderen 1 begeleider en is er aandacht ook voor ieder kind. Kortom; stichting Heppie maakt ieder kind Heppie