This is Holland

Merlin Entertainments (“Merlin” of “het Bedrijf”), een wereldleider op het gebied van locatiegebaseerd entertainment en Europa’s grootste exploitant van bezoekersattracties, heeft aangekondigd dat het vanaf maart het dagelijkse management van THIS IS HOLLAND zal overnemen van 31 maart 2022.

THIS IS HOLLAND wordt Merlin’s eerste vliegende theaterrit op het vasteland van Europa, waarmee het bestaande aanbod van het bedrijf in het land wordt uitgebreid, dat al bekende merken omvat zoals Madame Tussauds Amsterdam en The Amsterdam Dungeon in het stadscentrum van Amsterdam, samen met een SEA LIFE-aquarium en LEGOLAND ® Discovery Center in het nabij gelegen Scheveningen.

THIS IS HOLLAND is een meeslepende 5-D vliegtheaterrit die bezoekers de mogelijkheid biedt om het gevoel te ervaren dat ze over Nederland vliegen. Hangend voor een enorm gewelfd scherm met handen en voeten vrij bungelend, kunnen gasten glijden over adembenemende Nederlandse landschappen met een scala aan zintuiglijke ervaringen zoals wind, zeespray en zelfs de geur van tulpen!

Na de ervaring kunnen gasten de speciale interactieve tentoonstelling van de attractie verkennen om meer te ontdekken over de Nederlandse bezienswaardigheden waar ze over zijn gevlogen. THIS IS HOLLAND heeft een exclusieve gevestigde samenwerking met UNESCO, die de ontwikkeling van de attractie heeft ondersteund, inclusief het filmen van Nederlandse werelderfgoedlocaties vanuit de lucht.

Credits; This is Holland / Merlin Entertainment

De overname van THIS IS HOLLAND ondersteunt de strategie van Merlin om clusters van Midway-binnenattracties op te zetten in belangrijke toegangssteden, en breidt het aanbod in het land verder uit, naast een gloednieuwe attractie voor jonge kinderen, Peppa Pig World of Play Leidschendam, die ook van plan is om dit jaar te openen.

Rene Sleven, Regional General Manager voor Merlin Entertainments in Europa, zei: “We zijn verheugd om THIS IS HOLLAND te verwelkomen in de Merlin-familie, naast ons cluster van attracties in Nederland en de Europese regio. De 5D vliegende theaterrit, een primeur voor Merlin op het vasteland van Europa, biedt een unieke manier om Nederland te ontdekken voor alle leeftijden en we zijn erg enthousiast over het potentieel dat deze relatie met zich meebrengt voor de toekomst, zowel voor onze bestaande attracties in Nederland als op andere locaties.”