The surf coaster

Het moment waarop gasten van SeaWorld Orlando hebben gewacht, is eindelijk aangebroken, want een van de meest verwachte coasters van 2023 wordt officieel geopend voor het publiek.

De geheel nieuwe pijplijn van SeaWorld Orlando: de Surf Coaster wordt op zaterdag 27 mei groots geopend en wordt herdacht met een speciale ceremonie met het doorknippen van een lint aan het strand, in overeenstemming met het surfthema van de rit. SeaWorld Orlando, uitgeroepen tot het beste pretpark in Florida door de USA Today 10Best Readers’ Choice poll, beschikt over de meeste achtbanen in een enkel themapark in Orlando. SeaWorld is ook trots om samen te werken met de Fish and Wildlife Foundation of Florida om de nieuwe opwinding te benutten om het bewustzijn van het behoud van het zeeleven en de noodzaak om het koraalrif van Florida te beschermen, te vergroten.

Videocredit; Seaworld Orlando

De nieuwe attractie viert de iconische surfculturen die over de hele wereld te vinden zijn met een uniek surfboard ride-voertuig dat rijders een meeslepende ervaring geeft wanneer hun stoelen omhoog en omlaag gaan om het gevoel van rijden op een golf na te bootsen. Of het nu een doorgewinterde sensatiezoeker is of iemand die de voorkeur geeft aan een meer laagdrempelige achtbaanervaring, deze rit is perfect voor alle niveaus van opwinding. Gasten nemen plaats in de rechtopstaande houding van een pro-surfer en beginnen aan een reis vol bochten op een iconische, knoestige surfplank. Ruiters zullen versteld staan als ze vijf airtime-bewegingen tegenkomen, waaronder een spannende “wave curl” -inversie die de bekende “alley-oop” -surfmanoeuvre nabootst. Deze onderzetter onderscheidt zich van anderen, niet alleen door zijn ontwerp, maar ook door de unieke sensaties die hij oproept. Met een baan van 950 voet, een maximale snelheid van 100 km/u en een hoogte van 35 meter biedt “Pipeline: The Surf Coaster” een spannende ervaring die voor iedereen toegankelijk en plezierig is. De gloednieuwe coaster bevindt zich aan de voorkant van het park tussen Flamecraft Bar en Bayside Stadium.

“Onze leden van de Jaarpas hadden een exclusieve kans om de rit voorafgaand aan de opening te bekijken en de feedback is fantastisch”, aldus Park President Jon Peterson. “Pipeline is een unieke sensatierit die geschikt is voor alle niveaus van opwinding en een perfecte aanvulling vormt op ons bestaande portfolio van opwindende attracties. Met zijn unieke ontwerp en suggestieve sensaties onderscheidt Pipeline zich van andere achtbanen. SeaWorld beschikt nu over de meeste achtbanen in een enkel themapark in Orlando en we kunnen niet wachten om de rest van onze gasten kennis te laten maken met deze langverwachte achtbaan.”

Als een voortdurende weerspiegeling van de toewijding van het bedrijf aan natuurbehoud kondigt SeaWorld met trots de Fish & Wildlife Foundation of Florida aan als officiĆ«le ritpartners van Pipeline. Toegewijd aan het behoud van wild Florida sluit de missie van de stichting nauw aan bij die van SeaWorld, waardoor ze een perfecte natuurbeschermingspartner zijn om ruiters te helpen meer te weten te komen over de natuurlijke land- en watermassa’s van Florida en haar inwoners.

“We zijn er trots op samen te werken met SeaWorld in onze gedeelde beschermingsmissie om het bewustzijn te vergroten van het belang van bescherming van het koraalrifsysteem van Florida, het enige koraalrifsysteem in de continentale Verenigde Staten”, aldus Fish & Wildlife Foundation of Florida President & Directeur Andrew Walker. “SeaWorld is al vele jaren een vertrouwde partner op het gebied van natuurbehoud en we zijn verheugd om deze samenwerking met Pipeline voort te zetten.”