The surf Coaster – Artic Resque

Een paar dagen geleden heeft SeaWorld tijdens de jaarlijkse International Association of Amusement Parks and Attractions Expo (IAAPA) in Orlando de ride-voertuigen onthuld voor twee van zijn opwindende nieuwe coasters die beide in het voorjaar van 2023 zullen debuteren: SeaWorld Orlando’s “Pipeline: The Surf Coaster” en ” SeaWorld San Diego’s Artic Rescue.” Vorige maand werden deze twee nieuwe attracties aangekondigd en nu is de eerste blik op de rijdende voertuigen officieel onthuld.

“Pipeline: The Surf Coaster” in SeaWorld Orlando

“Pipeline: The Surf Coaster”, dat in het voorjaar van 2023 in première gaat, is ’s werelds eerste Surf Coaster en een unieke attractie die alleen in SeaWorld Orlando kan worden ervaren. De nieuwe attractie viert de iconische surfculturen die over de hele wereld te vinden zijn met een uniek surfboard ride-voertuig dat rijders een meeslepende ervaring zal geven wanneer hun stoelen omhoog en omlaag gaan om het gevoel van rijden op een golf na te bootsen. Gasten zullen op golven rijden op een iconische, knoestige surfplank en een reis vol bochten maken, inclusief een “wave curl” inversie die het gevoel van een “alley-oop” zal simuleren – een surfmanoeuvre die alleen de meest ervaren surfers in de wereld kunnen presteren. Met een maximale snelheid van 100 km/u is “Pipeline: The Surf Coaster” ideaal voor sensatieliefhebbers overal.

“Artic Rescue” bij SeaWorld San Diego

Deze gezinsvriendelijke straddle coaster met drie lanceringen zal in het voorjaar van 2023 debuteren in SeaWorld San Diego als de langste en snelste straddle coaster aan de westkust. “Artic Rescue” neemt passagiers mee op een reis die begint bij een overdekt lanceerstation in de Wild Artic-tentoonstelling van het park en naar buiten vertrekt op een uniek voertuig in sneeuwscooterstijl. De unieke straddle-sneeuwscooter-achtige stoelen van de achtbaan zorgen voor een meeslepende rijervaring voor elke rijder terwijl ze tegen oevers leunen en draaien en omhoog glijden tot wel 30 voet langs de 2.800 voet baan. De rit reikt tot 40 MPH en racet door het noordpoolgebied om dieren in gevaar te helpen terwijl je drie opwindende lanceringen ervaart, elk sneller dan de vorige. De nieuwe rit zal mensen bewust maken van de druk waarmee het noordpoolgebied wordt geconfronteerd en gasten in staat stellen elk dier waarvan de soort het noordpoolgebied hun thuis noemt, te bezoeken, te zien en er meer over te leren.

SeaWorld zal in 2023 ook “Catapult Falls” introduceren, naar SeaWorld San Antonio. “Catapult Falls” bevat ’s werelds steilste stroomgoot, de enige verticale liftgootachtbaan in Noord-Amerika en de hoogste stroomgoot in Texas. Deze gezinsvriendelijke rit katapulteert door de lancering met snelheden van 30 voet per seconde, waardoor rijders de kick van een achtbaan kunnen voelen terwijl ze het schommelen en zwaaien van het rijden op een waterbaan ervaren. Gasten kunnen op de hoogte blijven voor een eerste blik op de voertuigen van Catapult Falls.