The night of Indiana River

Tijdens een speciale Night of the Indiana River op zaterdag 10 september 2022, met pers en genodigden, maakten algemeen directeur Yves Peeters en commercieel directeur Peggy Verelst bekend dat de bekende waterattractie Indiana River omgebouwd zal worden tot een vulkaanthema, met als werktitel Mystery Vulcano.

De verjaardag van Indiana River, die in 2022 dertig kaarsjes uitblaast, wordt op een heel speciale wijze gevierd en zal getransformeerd worden zoals u nog nooit heeft gezien als indoor waterattractie. Indiana River sleepte trouwens al meerdere prijzen in de wacht als ‘beste waterattractie’ en werd dit jaar nog bekroond als ‘beste familie-attractie’ door VakantieVeilingen.

Bobbejaanland deed beroep op het Belgisch bedrijf KCC Entertainment uit het West-Vlaamse Wielsbeke om verschillende thema’s uit te werken voor de herthematisering van Indiana River, waaruit drie verschillende thema’s voortkwamen: Mystery Factory – een Scandinavische fabriek, Mystery Arena – een middeleeuws festival en Mystery Volcano – een geheimzinnige en duistere vulkaan.

Fotocredit; Bobbejaanland

Enkele maanden geleden stuurde het pretpark een bevraging rond met de drie thema’s die werden voorgesteld. Hieruit konden de deelnemers, waaronder fans en abonnementhouders hun keuzethema naar voor brengen.

De directie van Bobbejaanland maakte op de Night of the Indiana River de uitslag van de enquête bekend welk thema gekozen zou worden voor de transformatie van deze waterattractie, namelijk Mystery Volcano! 

Bijna iedereen was het erover eens… het vulkaanthema – Mysrtery Volcano zou een waardevolle opvolger worden, zo vertelde Peggy Verelst – commercieel directeur.

Indiana River blijft, in zijn huidige beleving, nog open tot het einde van dit seizoen, zondag 13 november 2022, daarna gaat hij onherroepelijk dicht… en, dat betekent meteen het einde van Indiana River! Maar niet getreurd, de nieuwe omgetoverde versie… Mystery Volcano zal openen in het voorjaar van 2023, meer bepaald mei / juni van datzelfde jaar.

De verandering zal een serieuze impact hebben op de attractie, enkel het gebouw en het baangedeelte blijven overeind, de rest wordt volledig aangepakt en vernieuwd. Volgens Bobbejaanland wordt de vernieuwde waterattractie de enige échte indoorattractie, anders gezegd boomstamattractie in de wereld! Op naar een eerste award als ‘beste waterattractie ter wereld’!

Ook een nieuw themagebied staat op de planning de komende jaren, vanaf de Oki Doki tot aan The Lake House vooraan in het park zal er de eerstvolgende jaren geïnvesteerd worden.
Net als The Land of Legends, waar de geweldige attracties Fury, Typhoon en Sledge Hammer gevestigd zijn, zal dit themagebied een nieuwe uitstraling geven aan het park.

Bobbejaanland zal er in de toekomst heel anders uitzien… Uiteraard kan dit alles niet in één jaar gebeuren! De toekomst van ’t Plezantste Land ziet er alvast rooskleurig uit!

Hierbij mogen we niet vergeten dat de voorbije twee jaren een financiële kater over ons heen viel in de pretparksector, door de coronacrisis. Maar, Bobbejaanland doet er alles aan om deze problematiek te doen vergeten en de bezoeker een aangenaam en fantastisch dagje te bezorgen in ’t Plezantste land!

Als aandenken kregen de abonnees in het park (vanaf 10u30) en de genodigden op The Night of Indiana River – in de avond, een prachtige bedrukte goodiebag met daarin een exclusieve pin (oplage 500 stuks), een postkaart en een boekje met prachtige foto’s over de geschiedenis van Indiana River.

Mogen we van deze gelegenheid gebruik maken om de directie en alle medewerkers van Bobbejaanland te danken voor hun geweldige inzet!

Ook danken we onze collega’s van Bobfans voor de gezelligheid en de tekst.