The Gruffalo & Friends Clubhouse

Merlin Entertainments, een wereldleider op het gebied van locatiegebaseerd entertainment, kondigt vandaag aan dat in mei een gloednieuwe attractie van wereldklasse wordt gelanceerd aan de kust van Blackpool, met favoriete personages van makers Julia Donaldson en Axel Scheffler.

Als wereldprimeur brengt The Gruffalo & Friends Clubhouse zes van de meest geliefde verhalen samen om een ongekend indoor speelavontuur te creëren. De investering van £ 2,3 miljoen is 18 maanden in de maak geweest en maakt deel uit van Merlin’s doel om de allerbeste verhalen en merken tot leven te brengen in hun gezinsvriendelijke attracties.

Fotocredit; Merlin Entertainments

De attractie is ontwikkeld in samenwerking met Magic Light en Blackpool Council en zal naar verwachting in mei 2023 naast Sea Life Blackpool worden geopend. De nieuwe ervaring voegt zich bij de zeven andere attracties van Merlin in Blackpool, waaronder The Blackpool Tower, SEA LIFE Blackpool en Peter RabbitTM: Explore en spelen, waardoor het een belangrijke bestemming is voor gezinnen van alle leeftijden uit zowel het VK als het buitenland.

Julia Donaldson en Axel Scheffler zijn het prentenboekpartnerschap achter bestverkochte boeken zoals De Gruffalo, Room on the Broom en Zog. Donaldson was de Children’s Laureate tussen 2011 en 2013 en werd in 2018 geëerd met een CBE voor zijn verdiensten voor de literatuur. Axel Scheffler is de bekroonde illustrator wiens illustraties zelfs op munten van 50p en op postzegels van Royal Mail en Deutsche Post te zien zijn geweest. Julia Donaldson is de nummer 1 Britse auteur van alle publicaties en Axel Scheffler is de nummer 1 illustrator.

Fotocredit; Merlin Entertainments

Tot nu toe zijn tien boeken van Julia en Axel (uitgegeven door Macmillan Children’s Books en Scholastic) aangepast door Magic Light om Oscar-genomineerde en BAFTA-winnende geanimeerde specials voor BBC One te worden.

In de nieuwe Blackpool-ervaring barsten gasten door de pagina’s van enkele van hun favoriete verhalen en in een magische 3D-wereld. Van het diepe donkere bos van de Gruffalo tot het kasteel van prinses Pearl in Zog, gasten gaan op een avontuur van verbeelding, ontdekking en spel terwijl ze zich bij hun favoriete personages voegen. Verschillende speelzones zijn geïnspireerd op The Gruffalo, The Gruffalo’s Child, Zog, The Snail and the Whale, Room on the Broom en The Highway Rat. De attractie zal speeltoestellen bevatten die geschikt zijn voor kinderen onder de 10 jaar, met een peuterspeeltuin speciaal voor kinderen onder de 3 jaar.

Fotocredit; Merlin Entertainments

KATE SHANE, REGIONAL DIRECTOR, MERLIN ENTERTAINMENTS,

“We zijn ongelooflijk verheugd om enkele van de meest geliefde kinderpersonages van het VK naar Blackpool te brengen. Blackpool is de nummer één familiebadplaats in het Verenigd Koninkrijk en deze nieuwste samenwerking met een wereldwijd erkend merk zal bezoekers dwingende nieuwe redenen geven om naar Blackpool te komen. De Gruffalo en andere personages uit de wereld van Julia Donaldson en Axel Scheffler zullen zich in briljant gezelschap bevinden naast ons toch al sterke cluster van gezinsattracties op het resort, geleverd met Merlin’s gastervaring van wereldklasse. Deze aanzienlijke investering ondersteunt de strategische groeiplannen van Merlin verder, waardoor er meer banen en economische voordelen ontstaan voor de lokale gemeenschap en de bredere regio.”

Fotocredit; Merlin Entertainments

CLLR LYNN WILLIAMS, LEADER OF BLACKPOOL COUNCIL

“Blackpool heeft al het grootste portfolio van merkattracties buiten Londen en de toevoeging van deze familieattractie van wereldklasse zal die positie versterken. Het familiepubliek is de sleutel tot de groeistrategie van Blackpool en we zijn verheugd om samen te werken met Merlin Entertainments om iets te leveren dat echt resoneert met dat publiek, en om nieuwe banen te bieden aan de lokale bevolking en economische groei voor onze stad.”

ALEX SANSON, SENIOR BRAND MANAGER AT MAGIC LIGHT PICTURES

“Het clubhuis van Gruffalo & Friends wordt het eerste in zijn soort en we kunnen niet wachten om deze geweldige ruimte, vol spel en avontuur, tot leven te zien komen. Merlin Entertainments heeft briljant werk geleverd met The Gruffalo en Room on the Broom in Chessington; evenals met Zog in Warwick Castle. We kunnen niet wachten om te zien wat het clubhuis zal brengen voor Blackpool en voor de verhalen waar we van houden.”