The Chocolate Factory

In Nederland wordt momenteel een compleet nieuw eduatainment center gerealiseerd, namelijk “The Chocolate Factory”(TCF). Hier ontdekken bezoekers de wereld van foodtech op een unieke en bijzonder manier. The Chocolate Factory combineert hypermoderne technologie in een industriële omgeving. Het betreft een uniek samenwerkingsverband tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, ondersteund door de overheid.

The Chocolate Factory zal worden gerealiseerd in een echte fabriek van meer dan dertig meter hoog, waar bezoekers zelf aan de slag gaan met chocolade. Met gigantische machines en digitale devices wanen bezoekers zich in de rol van een fabrieksoperator en moeten er voor zorgen dat de productie blijft draaien en de juiste instellingen gekozen worden.
Bezoekers zien, ruiken, horen en voelen de chocolade door de fabriek gaan. Op diverse niveaus (etages) dienen missies uitgevoerd te worden. Uiteindelijk maken bezoekers zelf een foodbar met chocolade en een pak hagelslag om mee naar huis te nemen.

In The Chocolate Factory draait het allemaal om techniek. Hoe worden producten gemaakt, welke wonderlijke en ingenieuze machines zijn daarvoor nodig en hoe worden die ontworpen, bediend en onderhouden? Het doel van The Chocolate Factory is om alle zintuigen te prikkelen en het creëren van een omgeving waar educatie en entertainment naadloos samengaan.

Een unieke locatie

The Chocolate Factory is gevestigd in de food capital van Nederland, namelijk op de Noordkade in Veghel. De Cultuur Haven Veghel (CHV) is de thuishaven van diverse instellingen en bedrijven die zich richten op food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Ooit was dit een oude veevoederfabriek; nu industrieel erfgoed dat is her ontwikkeld tot een hotspot op het gebied van cultuur, horeca en vermaak. De oude fabriek is nog grotendeels intact wat zorgt voor een zeer passend industrieel decor waarin moderne interactieve en audiovisuele technologie geïntegreerd zal worden.

Maatwerk Interactieve Experiences

Lagotronics Projects is als partner betrokken bij de realisatie van TCF, zowel op het gebied van hardware alsmede ook technisch design (engineering), software en game ontwikkeling. Binnen TCF zijn er diverse missies, waarvoor innovatieve interactieve en audiovisuele systemen gewenst zijn. Lagotronics Projects zal onder andere de Operator Room, VR drone operator game en video mapping projecties op silo’s realiseren. Voor de VR drone operator experience worden op maat gemaakte “drone scooters” ontworpen en geproduceerd. De scooters worden uitgelicht door middel van plafond decoratie met LED verlichting. Bezoekers zullen tijdens deze missie tevens verrast worden door een wind effect.

In de Operator Room zullen onder andere 12 player consoles gerealiseerd worden met hendels, touchscreens, licht effecten en geluidseffecten waar bezoekers instellingen moeten verrichten en het productie proces kunnen volgen. Daarnaast verzorgd Lagotronics de show control en installatie en programmatie vop locatie voor de genoemde attracties. The Chocolate Factory zal naar verwachting eind 2024 officieel openen voor het publiek. 

Fotocredit: Lagotronics