Succesvolle ZOOvertellingen

Tot en met 1 september verrassen vier tot de verbeelding sprekende personages de bezoekers met unieke verhalen over de dierentuin. “Na het succes van vorig jaar bieden we ook dit jaar de ZOOvertellingen gratis aan onze bezoekers aan”, vertelt commercieel directeur Anja Stas. “Op verschillende locaties maken de personages je ZOO-bezoek nog boeiender. Met korte verhalen nemen ze je mee achter de schermen van deze wondere wereld.” Pika (de okapi-freak), Harry (de duiker), Kaat (de cijferfanaat) en Jo van de ZOO duiken elke dag van de zomervakantie op in ZOO Antwerpen. De ZOOvertellingen zijn inbegrepen in een ZOO-bezoek.

Via korte hapklare verhalen, gespeeld door professionele acteurs, laten de uiteenlopende personages je tot twaalf keer per dag proeven van het leven in de ZOO. Zo verhaalt okapi-freak Pika over camouflage, streepjescodes en de stamboom van haar lievelingen. Kaat, de cijferfanaat nodigt je uit voor een spelletje ZOO-hoger/lager. Harry duikt figuurlijk onder water tot bij koffervis Jos en dompelt je onder in de wereld van koralen en sumoworstelende zeepaardjes. En Jo van de ZOO? Hij geeft een ludieke kijk op communiceren in de dierenwereld.

Zo komt er een mooie mix aan onderwerpen aan bod”, zegt commercieel directeur Anja Stas. “Van wetenschappelijk onderzoek tot fauna en flora, en allemaal op een licht verteerbare en leuke manier. We willen onze bezoekers deze zomer weer een extra beleving geven om zo ook andere facetten van de ZOO te leren kennen. Inschrijven is niet nodig. Je kan gewoon aansluiten op de locaties. Ga zitten op de bank van het mini-theater en geniet!

Zoektocht inbegrepen

Speurneuzen nemen gratis deel aan de zoektocht van de ZOOvertellingen verkrijgbaar bij de ingang van de ZOO. De vier vertellers geven in hun vertellingen tips en antwoorden mee. Met het juiste codewoord krijgen alle kinderen een kleine verrassing in de hoofdshop.

Opnieuw een succesvolle samenwerking

ZOO Antwerpen werkte voor deze tweede editie opnieuw samen met theatermaker Luc Stevens. Na de bekroonde musical ‘ZOO of Life’ (2018) en de belevingsrondleiding voor de Koningin Elisabethzaal (2022) herhaalt hij met deze tweede editie van de ZOOvertellingen dit gesmaakte concept.

ZOOvertellingen praktisch

  • Elke dag van 1 juli tot en met 1 september
  • 4 locaties, 4 vertellers, tot 12 keer per dag
  • Gratis voor abonnees en inbegrepen in het dagticket
  • Reserveren is niet nodig
  • Meer info op www.zoovertellingen.be
Bron/Video/fotocredit: Zoo Antwerpen