Studenten Fontys treden op.

Studenten van de Rockacademie en het conservatorium uit Tilburg zullen optreden tussen de olifanten en giraffen tijdens Brew@theZoo in Safaripark Beekse Bergen.

De muzikanten zijn allen verbonden aan het Impresariaat Kunsten, het boekingskantoor van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De jonge muzikanten zorgen voor live-muziek op verschillende locaties in het wildlifepark tijdens de bijna uitverkochte eerste editie van dit unieke evenement op 24 en 25 juni.  

Tijdens Brew@theZoo kunnen bierliefhebbers genieten van verschillende speciaalbieren uit de koker van met name Swinkels Family Brewers. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, zijn er biersommeliers aanwezig die bierproeverijen begeleiden en is er op vier verschillende locaties in het park live muziek.  

De in totaal achttien verschillende muzikanten en bands spelen allerlei soorten muziekstijlen. Zo is er te luisteren naar verschillende singer-songwriters, treedt er een blues & folkmuzikant op en kan er ook geluisterd worden naar indie-rock, country en jazz.  

Fotografie door www.koektrommelstudio.nl
Waardevol

Rhiannon Coolen van Impressariaat Kunsten is heel blij met de samenwerking. “Het is voor onze studenten ontzettend waardevol als ze ervaring kunnen opdoen met het optreden voor een groot publiek. En dan is zo’n unieke setting als het Safaripark natuurlijk een bijzondere extra beleving.”

Tessa Meester, student Rockacademie: “Speciaalbier en goede muziek, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Dat het dan ook eens in een dierentuin is, wat anders nooit gebeurt, maakt het extra uniek. Ik kijk dan ook echt uit naar Brew@theZoo en weet zeker dat het een topweekend wordt!” 

Fotografie door www.koektrommelstudio.nl
25 verschillende brouwerijen 

Tijdens Brew@theZoo worden bieren geschonken van meer dan 25 verschillende bierbrouwerijen, waaronder Uiltje Brewing Company (Haarlem), brouwerij de Molen (Bodegraven) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven). Ook lokale brouwers als Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en brouwerij De Roos (Hilvarenbeek) zijn vertegenwoordigd.  

Van elk verkocht toegangskaartje gaat 1 euro naar de Giraffe Conservation Foundation. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de giraffen in onder andere Ethiopië. Dat doen ze door het leefgebied te beschermen, bedreigingen van stropers tegen te gaan en de lokale bevolking te onderwijzen. 

Fotografie door www.koektrommelstudio.nl
Bijna uitverkocht 

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen, kijkt uit naar de eerste editie van Brew@theZoo. “We vinden het belangrijk om de verbinding te zoeken met mensen, ondernemingen en opleidingen uit de omgeving. Ik vind het fantastisch om zowel de lekkerste bieren als de beste talenten aan het grotere publiek te presenteren.”  

De eerste Nederlandse editie van Brew@theZoo vindt het laatste weekeinde van juni plaats. Zaterdag 25 juni is al helemaal uitverkocht, op vrijdag 24 juni zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Tickets à 45 euro zijn inclusief tien consumptiemunten voor drankjes en eten, een uniek proefglas, goodiebag, wandel-, bus- en bootsafari en gratis parkeren. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Voor 3,50 kunnen deelnemers gebruik maken van busvervoer terug naar Station Tilburg CS. Ook is het mogelijk om te overnachten op Beekse Bergen Lake Resort of op het Safari Resort.