Stegosaurus

De Stegosaurus leefde misschien tijdens de late Juraperiode, ongeveer 155 miljoen tot 150 miljoen jaar geleden, maar een LEGO®-model staat op het punt tot leven te komen in LEGOLAND® California Resort! Het familiethemapark in Carlsbad heeft zojuist time-lapse-beelden achter de schermen onthuld die het proces van het bouwen van een enorme Stegosaurus, steen voor steen, vastleggen. Het volledig geanimeerde prehistorische wezen is het eerste van 17 LEGO®-modellen die het nieuwste land van het park, Dino Valley, tot leven zullen brengen wanneer het dit voorjaar wordt geopend.

Hoogtepunten van Dino Valley zijn onder meer:
  • DUPLO® Little Dino Trail: Dinosaurussen zijn hier niet uitgestorven! Stap in deze rit met vier zitplaatsen en reis door de LEGO® DUPLO® Dino-safari. Kinderen kunnen camera’s gebruiken om de dinosaurussen te ‘vangen’ en onderweg verstoppertje met ze te spelen.
  • Explorer River Quest: ga op deze rivierexpeditie en leer interactief aan met LEGO-dinosaurusmodellen – pas op, misschien zie je wel een T-Rex!
  • Coastersaurus: ieders favoriete dinosaurusrit blijft gasten door de prehistorische jungle van LEGO-dinosaurussen voeren. Cirkel rond de 500 kilo wegende Brachiosaurus en zoef langs de ruim drie meter hoge Parasaurolophus op zoek naar voedsel.
  • Interactief Dinogebied: Stof het vuil af om fossielen te onthullen in het Dino Dig-gebied, bouw brullende dino’s met LEGO® DUPLO®-stenen in het bouwgebied en ontmoet en begroet met nieuwe kostuumpersonages.

De opwinding houdt daar niet op! In seizoen 2024 zal ook de allereerste LEGO® World Parade in Noord-Amerika plaatsvinden, die deze zomer van start gaat ter ere van de 25e verjaardag van het park. Tot de ontzagwekkende praalwagens van het park behoren een LEGO City Brandweerwagen, een stoer piratenschip en praalwagens geïnspireerd op LEGO® NINJAGO®, LEGO® Friends, LEGO® City Deep Sea Adventure en LEGO® DUPLO®. Entertainers met glinsterende kostuums marcheren hand in hand, dansen en zingen terwijl de parade zich een weg baant door de westkant van het park. De perfecte afsluiting van een dag rijden, klimmen, spetteren en bouwen in de ruim 60 attracties, shows en attracties van LEGOLAND California. Bezoekers zullen het geweldig vinden om mee te swingen op de geheel nieuwe, originele soundtrack van de Parade. Zodra de parade zijn debuut maakt, zal deze de hele zomer doorgaan.