Sofi Stadium

Slechts een maand nadat Super Bowl LVI wordt gehouden in het SoFi Stadium zal een LEGO®-model op schaal 1:50, geïnspireerd op het eerste binnen-buitenstadion dat wordt gebouwd, zijn debuut maken in Miniland, VS in LEGOLAND® California Resort. De LEGO-stadionstructuur zal aansluiten bij andere topattracties in Zuid-Californië die in LEGO-vorm te zien zijn waaronder het Griffith Park Observatory, Hollywood Bowl en Grauman’s Chinese Theatre.

Met een lengte van meer dan 9 meter, een breedte van 5 meter en een hoogte van meer dan 1,20 meter wordt verwacht dat het nieuwe SoFi Stadium het grootste LEGO®-stadion ter wereld wordt. Het ligt op schema om het Guinness World Record te verbreken voor de grootste LEGO® stenen sculptuur van een stadion dat momenteel in het bezit is van LEGOLAND® Deutschland Resort voor een replica van de Allianz Arena in München. Voetbalfans zullen ongetwijfeld de extreme aandacht voor detail waarderen die is gestoken in het creëren van het uiteindelijke LEGO SoFi Stadium-model; het NFL-spel dat op het veld in Miniland wordt gespeeld, is bijvoorbeeld geïnspireerd en weerspiegelt het beginnende offensieve roster van de Los Angeles Rams! Gezinnen kunnen zelfs een concert of twee zien worden gehouden in het stadion om de getalenteerde artiesten te benadrukken die het hele jaar door in het SoFi Stadium zullen optreden.

“SoFi Stadium is een architectonisch wonder en wordt beschouwd als een van de meest innovatieve NFL-stadions in de hele competitie waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor onze eerste toevoeging in de uitgebreide Zuid-Californië regio van Miniland USA”, aldus Kurt Stocks, president van LEGOLAND California Resort. “De anticipatie van de Super Bowl LVI die in februari plaatsvindt in het levensgrote SoFi Stadium maakt deze build nog specialer voor ons.”

Een team van 25 toegewijde Master Model Builders zal meer dan 6.000 uur en meer dan 500.000 LEGO®-stenen nodig hebben om het definitieve model van SoFi Stadium te voltooien voordat het dit voorjaar wordt geïnstalleerd. SoFi Stadium is de eerste installatie in een reeks toevoegingen aan het Zuid-Californische gedeelte van Miniland U.S.A. met meer LEGO-modelhoogtepunten die in de komende weken worden aangekondigd.

Naast het verkennen van Miniland U.S.A. kunnen gezinnen genieten van de negen andere themalanden van LEGOLAND Californië waaronder het nieuwe The LEGO® Movie™ World, door een vakantiepakket te boeken, vanaf $ 160 per persoon. LEGOLAND Vacations omvat een verblijf in een LEGOLAND Vacations Hotel (nabijgelegen partnerhotels) en tweedaagse LEGOLAND Park-tickets. Gasten kunnen ook dagkaarten kopen (vanaf $ 89,99 per persoon) of jaarpassen (vanaf $ 179,99 per persoon) met of zonder hotelverblijf.