Slagharen

We werden verwacht om 11.30u in Slagharen voor de persvoorstelling van Gold Rush en het nieuwe logement.

Er werd getoond welke werken er plaats vonden tijdens de winter 2016-2017. De totale som van de investeringen bedraagt 14 miljoen euro. Er lopen tientallen projecten, maar de meest voorname zijn:
• Gold Rush inclusief Shop
• Raccoon Lodges
• Infrastructuur: Check-in balie en Receptie
• 4 restaurants: Randy’s pizza & pasta, Sitting Bull Saloon, Blacksmiths en Kids Country
• Kids Country
• American Circus Show

Gold Rush
SONY DSC

De Gold Rush wordt de nieuwe sensatie van het pretpark. Deze trein van deze nieuwe achtbaan is gebouwd in ‘Wild West’- stijl die de toon zet in het park.
Het is de eerste achtbaan in Nederland (en misschien wel van Europa) met een ‘Triple launch’. Dit betekent dat er drie lanceringen zijn – twee naar voor en één achteruit – en dit moet voor voldoende energie zorgen om aan een snelheid van 95 kilometer per uur te komen die je tot een hoogte van 33 meter brengt.
Deze achtbaan laat de bezoekers twee keer over de kop gaan. Het animatie filmpje over hoe de rit er uit moet zien, was best wel indrukwekkend.
Men rekent op een capaciteit van 800 personen per uur. Op 20 maart zal men bekend maken welke de exacte openingsdatum wordt van de attractie.
In de periode van de opening, zullen in iedere Nederlandse provincie en op enkele plekken in Duitsland goudklompjes verstopt worden die de goudkoorts moeten aanwakkeren om de attractie bekendheid te geven.
Deze klompjes kunnen gevonden worden aan de hand van hints.
De winnaars van deze zoektocht zullen als prijs gratis een weekendje mogen verblijven in het nieuwe logement.

Raccoon Lodges
SONY DSC

Vanaf begin juni zal een volledig nieuw logement klaar zijn om gasten te ontvangen. Deze Raccoon Village wordt gebouwd met als thema Amercan Indian.
Het vroegere evenemententerrein van 11 hectare wordt bebouwd met moderne lodges die 6 volwassenen kunnen herbergen in 2 slaapkamers en een bedstee, allen uitgerust met volwaardige bedden, een ruime woonkamer, een moderne keuken, aparte douche/toiletvoorziening en een berging voor bijvoorbeeld fietsen.
De verblijven zijn voorzien om er ook in de winterperiode comfortabel te kunnen logeren. Er komen 84 lodges, enkele speeltuinen, een restaurant en een ontspannings-/activiteitenterrein.  

Check-in balie en Receptie

Omdat de nieuwe logementen gelegen zijn aan de kant van de parking, en deze door een drukke weg van het attractiepark gescheiden wordt, heeft men besloten om de check-in van de vakantiegasten op de centrale parking te laten gebeuren.
Op die manier hoef je niet heen en weer te lopen om je sleutel op te halen.
De gasten kunnen voortaan ook overdag met de auto van het vakantiepark af, zodat ze hun dag flexibeler kunnen besteden. Er komt ook een nieuwe centrale receptie op de Wigwamwereld en deze zal 24/7 bezet zijn.

De restaurants
SONY DSC

Alle restaurants worden aangepast om ze beter geschikt te maken voor de winteropeningen. Zo kunnen de bezoekers zich op een koudere dag lekker opwarmen tijdens de maaltijd of het nuttigen van een drankje. The Diner wordt verbouwd tot Randy’s pizza & pasta. In een open keuken zorgt men met verse producten voor Italiaans getinte gerechten. De Sitting Bull Saloon op de Wigwamwereld wordt uitgebreid zodat er voldoende plaats komt voor de grotere aantallen vakantiegasten daar ’s avonds heen willen. Blacksmiths wordt de nieuwe “men’s cave” waar iedereen die houdt van een stoer stuk vlees van op de grill en een assortiment van bieren, terecht kan. Deze zaak kan je vinden aan het eind van de Main Street. Dames zijn uiteraard ook welkom. In het restaurant van Kids Corner zal men in de toekomst niet alleen voor frietjes gaan, maar het nieuwe horecaconcept voorziet dat ze in de toekomst ook gezonde en meer verantwoordelijke producten zullen aanbieden.

Kids Country
SONY DSC

Behalve het restaurantgedeelte van Kids Country wordt ook het peutergedeelte grondig onder handen genomen. Er zal een grote speeltuin komen voor kinderen tot zes jaar. Ook zullen sommige muren weggehaald worden omdat deze het zicht op de attracties van het park belemmeren.

American Circus Show
SONY DSC

Normaal probeert het park om ieder jaar één (of een paar) act(s) van het programma te vervangen door iets nieuws, maar voor 2017 wordt een volledig nieuwe show aangeboden.