Halloween in Slagharen

De maand oktober is weeral aangebroken. Dit betekent ook dat einde van het toeristisch seizoen nadert. Echter voordat het zover is, staat er nog een heel drukke periode voor de deur: halloween

Heel wat pretparken zetten nu hun beste beentje voor. Halloween is als het ware het tweede hoogseizoen. Hoewel voor heel wat pretparken het een traditie is geworden, zijn er ook parken bij waarvoor het een eerste editie is; zoals in Slagharen. 

Wij waren vooral eens benieuwd en trokken daarom richting het vakantiepark. 

De plannen om iets rond Halloween te doen, dateren al van 2019, wist de commercieel manager E. Veenstra ons te vertellen. Door de corona pandemie werden de plannen terug opgeborgen, maar tussendoor werd er nog steeds verder aan gewerkt. Hiervoor ging Slagharen in zee met de Expert Leisure Group. Een samenwerking die wel zijn vruchten heeft afgeworpen zo blijkt. 

Aangezien Slagharen een familiepark is met vooral jonge kinderen, was de opdracht een kindvriendelijke Halloween te organiseren maar met de mogelijkheid om ook een 14+ variant aan te bieden. De verhaallijn zou ook in het verlengde van het parkthema moeten liggen: western.  Doordat beide organisaties een sterk creatief team hebben, kwamen ze tot dit resultaat: 3 scarezones en 3 mazes.

De drie scarezones situeren zich onder andere aan de entree onder de naam pumpkin market; Main street blijft Main Street en de derde zone “Lost Trail” bevindt zich achter de Gold Rush.

De 3 spookhuizen mogen best wel gezien worden. 

In outcast camp beland je op een camping van de verstotenen. Dit is een grappige, enge, maar vooral intrigerende plek van de wildste karakters van het westen. Ze staan bekend om hun gekke gewoontes. Wanneer je dit terrein betreedt, is er een grote kans dat je er wil blijven. Het leuke aan de dagversie is dat de kinderen kleine opdrachtjes mogen uitvoeren. 

In Crows Nest beland je in een doolhof van strobalen. Pompoenmannen proberen een kraaienplaag te verdrijven. De kraai heeft een spreuk vernietigd en ligt verspreid over verschillende plaatsen in het doolhof. Het is aan jullie om de spreuk te zoeken om zo de vloek op te heffen.

Het derde griezelhuis is “The Manor”

Deze is de meest verbazingwekkende walkthrough. Zeer professioneel gemaakt. Je waant je als het ware in een echte manor. Overdag wordt het huis bewoond door de familie Bones. Ze wonen al meer dan 150 jaar in het huis. Ze ontvangen nu eindelijk voor het eerst bezoekers die niet bang zijn. De familie Bones houdt graag van een spelletje verstoppertje in hun huis. Meer nog zelfs, ze vinden het zelfs leuk dat de bezoekers hen laten schrikken. 

Aan het einde van ieder bezoekje ontvang je een button van de walkthrough. De kinderen kunnen op een leuke, speelse en interactieve manier Halloween ontdekken onder de naam Scary Prairie.  

Echter organiseert Slagharen ook op 8 avonden Western Nightmares. Om 6 minuten en 6 seconden over 6 uur komt de duistere kant van het Wilde Westen tot leven. Wat overdag zo leuk en onschuldig lijkt, wordt nu een ware nachtmerrie. Een 70-tal acteurs verspreid over de walkthroughs en scarezones doen hun best om de bezoekers te laten schrikken. 

De bestaande walkthroughs sluiten om 16.30 om zich te transformeren naar de 14+ variant. Wat overdag overheerst wordt door een vrolijke deun, hoor je nu een donkere sinistere sound en aangepaste belichting. Ook de verhaallijn wordt aangepast.

In the Crows Nest wordt de route een beetje aangepast waardoor je een bepaalde route moet volgen. Volgens de legende verspreidt een donkere schaduw zich over het veld, het is op jacht naar iets, op zoek naar een nieuwe prooi die ze kunnen bezitten. Ga als sterveling ’s nachts het doolhof niet in, het is niet veilig! Doordat je vaak op afstand de acteurs al ziet staan, mis je het schrik effect, wat volgens ons wel jammer is. Ook een beetje meer “mist” in de zone zou het effect verbeteren. 

Outcast Camp is een plek van verschoppelingen die ervoor hebben gekozen ver weg te leven van de samenleving en alle regels. Zij beschermen vol trots hun territorium, zelfs wanneer geweld daarvoor nodig is. Als je eenmaal de Outcast Grounds hebt betreden is er geen weg meer terug. Het wordt je thuis, of het nu levend of dood is.”  Deze walkthrough is een verdienstelijke poging.  Ook hier zie je acteurs wel vanop afstand staan, maar toch slaagt men er in om de passanten te laten schrikken. Meer nog, op plaatsen waar je iets verwacht, gebeurt er niets. Maar waar je niets verwacht, spring je soms wel een meter in de lucht. Maar ook hier mocht iets meer “mist” gecreëerd worden om de sfeer te optimaliseren. 

Uiteindelijk belanden we nog in the Manor. De familie Bones is vertrokken en het huis wordt nu beheerd door the lost bandits. Deze is de beste van de drie walkthroughs.

Crows Nest is gratis toegankelijk. Dit zowel in de dag als tijdens de avond. Je dient wel een tijdslot te reserveren. 

Outcast Camp: 2€ in dagversie, 4€ tijdens de avond. 

The manor: 2€ overdag, 5€ tijdens de avond. 

De tickets kan je online reserveren via de website. 

Om toegang te krijgen dien je wel in het bezit te zijn van een geldig ticket of abonnement. 

Besluit:

Overdag is het park mooi gedecodeerd met pompoenen en strobalen en vele
andere decoraties.
Wanneer het duister wordt, kan je ritjes maken op de grote attracties van het park
Enterprise Polyp Apolo Goldrusch enz. Leuke scarezones zorgen voor de
ideale halloween sfeer en nabij de pompin market staat een DJ lekker te draaien. Je kan ook lekker eten bij de Western BBQ
Uiteraard maken de 3 halloween mazes het tot een zeer geslaagd event.
Voor de eerste keer dit jaar vonden we dat slagharen al direct een hoog niveau
weet te behalen.
Ook leuk dat ze mee doen met Halloween. Zo kunnen pretparkfans evt. meerdere
parkjes in die regio doen vb, Walibi Holland en Hellendoorn. Bij Slagharen kan je
natuurlijk ook overnachten op het vakantiepark.

Het is zeker en vast een aanrader om Halloween in Slagharen te beleven. 

Bedank Stijn en Joeri voor het verslag en bedankt Slagharen voor het top ontvangst.