Seizoensstart Energylandia

Net zoals in Belgiƫ en andere Europese landen kunnen de pretparken pas open of wachten nog op een openingsdatum.

De openingsdatum van Energylandia werd ook al een paar keer bijgesteld maar kon dan uiteindelijk toch definitief aangekondigd worden: vrijdag 21 juni 2021 om 10 uur gingen de poorten open en werden de eerste bezoekers verleid met een glaasje champagne en kleine show. Voor een vrijdag liep het er al snel vol.

Energylandia, het grootste pretpark van Polen. Energylandia de grootste aanbouw in nieuwigheden van Europa. Met deze twee zinnen hebben we al veel gezegd over dit fel uitbreidende park dat pas in 2014 open ging na een jaar bouwen.

Wie Energylandia wil bereiken vanuit Belgiƫ of Nederland is wel even onderweg. Vanuit Brussel(B) ben je 1270 km verwijderd en vanuit Amsterdam(NL) 1196 km.

Er is het nieuwe themagebied Aqualantis waar maar liefst 10 attracties gebouwd worden waaronder de veel belovende Abyssus coaster met een topsnelheid van 100 km/uur, vertrekkende van op 38 m hoog. De omloop is 1316 m lang en er zijn 5 inversies.

Om er nog een lap op te geven is Aqualantis niet de enige nieuwe zone in aanbouw. De werkzaamheden voor Sweet Valley die er langs komt te liggen, zijn ook aan de gang en er is nog sprake van een hotel in de nabije toekomst. Ook in het bestaande aquapark zijn er een aantal nieuwigheden.

Energylandia kan je echt wel een familiepark noemen. Het is zo gevarieerd dat iedereen wel zijn ding vind. Ok, een coaster valt wel meer op door zijn grootte maar ook aan de jongere denkt men bij het bouwen van nieuwe zones.

Het was een mooie dag op de opening zodat we alleen al genoten van de zon en het aanzien van de attracties. We pikten er een paar uit waarvan je een selectie onderaan dit artikel kan bekijken. Wij waren erbij dit jaar bij de opening en hopelijk ook bij de opening van Aqualantis of Sweet Valley.