SEA LIFE TRUST

Merlin Entertainments en de liefdadigheidsinstelling voor het behoud van de zee SEA LIFE TRUST kondigen vandaag een samenwerking aan met Yoto, het bekroonde bedrijf achter de veelgeprezen schermloze audiospelers voor kinderen, Yoto Player en Yoto Mini. De samenwerking stelt kinderen in staat om het wonder en de educatie van hun waterervaringen in Merlin’s SEA LIFE-aquaria en de SEA LIFE TRUST’s Sanctuaries naar huis te brengen via een gloednieuwe kaart in de BrainBots-serie, genaamd “BrainBots: Sea Defenders”. Elke Yoto-kaart vertegenwoordigt een individueel verhaal dat kinderen zelf kunnen selecteren en in hun Yoto-speler kunnen plaatsen, zodat ze op een inspirerende en leeftijdsgeschikte manier naar het verhaal kunnen luisteren.

BrainBots: Sea Defenders is een audio-avontuur voor kinderen waarin ze alles leren over hoe ze voor onze oceanen moeten zorgen. Geïnspireerd door Merlin Entertainments’ eigen SEA LIFE ‘Sea Defender Teacher Resources’ (een scala aan materialen en bronnen om studenten te leren over het beschermen van de oceanen van de wereld) werkten de teams van beide SEA LIFE-aquaria (de grootste wereldwijde aquariumketen) en de SEA LIFE TRUST liefdadigheidsteam nauw samen met het Yoto Originals-team aan de inhoud van het audio-avontuur.

Fotocredit: Merlin Entertainments

Het verhaal gaat over de BrainBots – Nellie, Buzz en Gibbs die op avontuur gaan en training volgen om hun Sea Defenders-upgrade te verdienen. Het trio verkent de oceanen van de wereld en leert wat we kunnen doen om ze te beschermen. Het verhaal gaat over echte SEA LIFE-dieren, waaronder Dougie de zeeschildpad in Costa Rica, Jazz het zeepaardje in Engeland en Wilma de zebrahaai in Australië. De geluidskaart neemt kinderen mee op een hilarisch avontuur vol feiten om alles te leren over onze oceanen en hoe ze zelf een ‘Sea Defender’ kunnen worden. Er is zelfs een quiz aan het einde om te zien hoeveel BrainBank-feiten ze kunnen onthouden.

Merlin x Yoto’s BrainBots: Sea Defenders-kaart wordt gelanceerd op 28 juli 2023 op www.yotoplay.com en aanvankelijk in SEA LIFE-aquaria in het VK. Met een prijs van £ 7,99 gaat 20% van de winst naar SEA LIFE TRUST, de liefdadigheidsinstelling die wereldwijd werkt aan de bescherming van de oceanen en het zeeleven dat daarin leeft.

Fotocredit: Merlin Entertainments

“Wij geloven in de enorme kracht die kleine avonturiers hebben om een positieve koers uit te stippelen voor de toekomst van onze planeet – een visie die we delen met onze goede vrienden bij SEA LIFE en Merlin Entertainments. Via hun netwerk van aquaria hebben SEA LIFE en hun liefdadigheidsinstelling SEA LIFE TRUST een enorme impact op onze oceanen en het zeeleven waarin ze leven en pleiten ze voor plasticvrije oceanen en een einde aan de overexploitatie van het zeeleven. Dat is precies waarom we met hen hebben samengewerkt om u de nieuwste BrainBots-titel, Sea Defenders, te brengen. Maar het gaat er niet alleen om kinderen in de goede richting te wijzen als het gaat om het zorgen voor de wereld om ons heen. We zijn verheugd om 20% van de winst rechtstreeks aan de SEA LIFE TRUST te doneren om ook hun cruciale missie te financieren.”
BEN DRURY, CEO VAN YOTO

Fotocredit: Merlin Entertainments

Over de hele wereld werken SEA LIFE-aquaria samen met de SEA LIFE TRUST om een verschil te maken en het bewustzijn te vergroten door zowel wereldwijde campagnes zoals de Global Beach Clean, als door steun in hun regionale gemeenschappen met lokale natuurbeschermings- en dierenreddingsprojecten. Over de hele wereld wordt een breed scala aan projecten uitgevoerd waaronder de redding, rehabilitatie en vrijlating van een reeks dieren, waaronder zeehonden en zeeschildpadden. Tijdens de recente gezamenlijke 24-uurs Beach Clean van SEA LIFE TRUST en SEA LIFE verzamelden 1.643 teamleden bijna 3.000 kg zwerfvuil.