Sea Life & Lego Discovery Centre Scheveningen

Zoals je al eerder las bij de nieuw berichten was vandaag de dag dat Max de otter een nieuw vriendinnetje kreeg. De naam die de gasten konden kiezen voor het nieuwe wijfje van Max is Maya geworden.

Vandaag was een bijzondere dag in Sea Life Scheveningen.
Om 10h gingen niet enkel de deuren van Sea Life Scheveningen open maar ook het deurtje van het otterverblijf. En dit was wel best bijzonder want voor het eerst kwamen Max en Maya, de twee otters, samen het verblijf in. Ze hebben in quarantaine aan elkaar moeten wennen, de otters waren toen nog gescheiden van elkaar. En beurt om beurt konden ze het verblijf in om aan elkaars geur te wennen. Na deze gewenningskeur aan elkaar was vandaag de laatste horde dat ze samen in het verblijf mochten.

Dus toen het deurtje naar het verblijf opende, was dat best een bijzonder moment.
Hoe ze met elkaar gingen omgaan. Onder het toeziend oog van de genodigden en de verzorgers ging het deurtje open. En zonder grote twijfel konden ze het in het verblijf met elkaar vinden. Het was best bijzonder hoe ze met elkaar waren aan het ravotten. Zeer speels, al was Max beetje ondeugend en toonde hij interesse in Maya. Ook best te verstaan na tijdje alleen in verblijf doorgebracht te hebben. Het leek er op dat Maya zeker ook interesse had, maar Mas was misschien toch net nog een tikkeltje nieuwsgieriger in het verblijf.
Ze nam ook nog telkens het voortouw bij het exploreren van objecten, rotsen, tunnels en waterpartijen in het verblijf. De twee Aziatische kleinklauwotters waren zeer speels met elkaar. De vraag die ik stel is of er kans is dat er ook kleintjes van komen.
Maar dat is niet aan de orde want Max is chemisch gecastreerd. En dat werkt ongeveer één jaar. Het verblijf is simpelweg niet groot genoeg voor meer dan 2 otters.
Na dit feestelijk momentje namen we ook nog een kijkje in het park zelf.
En zoals je van Sea Life gewend bent: veel aquaria, terraria en mooie verblijven.
Ook waren er vriendelijke verzorgers die je graag te woord staan en je informeren.
Nog een leuk weetje is dat er hier in Scheveningen ook enkele dieren zijn overgekomen van het vorig jaar gesloten Arsenaal in Vlissingen, waaronder enkele roggen.

Kort na binnenkomst zijn we meer te weten gekomen over de zeeanemoon. Hij lijkt op een plant maar is wel degelijk een holtedier en in de voelpoel mocht je deze ook aaien.
In een groot bassin kon je verschillende roggen zien. Een beetje verder kon je de documentaire zien over Flip de schildpad die meer dan 9 maanden heeft verbleven in Sea Life na het aanspoelen op het strand en in 2011 is vrijgelaten in de Baai van Mexico.
Wil je de voedermomenten niet missen: kijk op de website voor actuele tijden.
Nadien beland ik in een tropisch woud met een krokodil.
De route gaat verder via de grote onderwater tunnel met 180.000 liter zeewater. Daar waar haaien, schildpadden en andere grote vissen over je heen zwemmen. De top attractie van Sea Life naar mijn idee. Er zijn ook leuke fotolocaties waar je kan gaan staan om ondergedompeld te worden in een onderwaterwereld.

Na kwallen en zeepaardjes komen we in de outdoor zone waar het eindigt met pinguïns en de eerder ontmoette otters. Naast het tonen van de mooie wereld van zeeën en oceanen zet SEA LIFE zich ook in voor natuurbehoud. De attractie maakt mensen bewust hoe belangrijk dit is en levert regelmatig bijdragen aan het behoud van het zeeleven. Zo wil SEA LIFE ervoor zorgen dat de onderwaterwereld straks niet alleen maar in zijn aquaria te zien is, maar dat je deze ook nog in het echt kunt bewonderen. Mooi en educatief, zo herken je een goed dierenpark.

Legoland Discovery Centre

Ik nam ook een kijkje in het vorig jaar geopende Legoland Discovery Centre.
Een kleine binnenattractie bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind tussen 3 en 10 jaar oud. Voor de ingang staat Gigi de giraf: de eyecatcher. Het park lijkt vanbuiten niet zo groot maar laat je niet misleiden. want het park zelf zit in de kelders van het gebouw. Je komt binnen via de Lego Shop. De winkel is vrij toegankelijk vanop de boulevard.

Nadat je een kaartje hebt gekocht, daal je met de lift een verdieping omlaag waar het park begint. De kenmerkende kleuren geel, groen, rood en blauw. Ik moet toegeven; het kind in mij kwam terug naar boven.
Graag wil ik je een impressie geven van het park. Het park is opgezet als een speelpark waar je kennis kan maken met het merk LEGO door veel speelzones en themawerelden en enkele kleinere attracties. Een attractie die je eigenlijk in elk LEGO park terug ziet is Bouw & Test, een duellerende schans waar je je eigen autootje kan testen op snelheid.

De nabijgelegen speeltafel staat vol met mooie torengebouwen Je kan d.m.v. Duplo blokken een hoge statische toren bouwen die je nadien kan beproeven door de bouwplaat te laten schudden. Houdt jouw toren stand ?

Je kan ook je trein samen bouwen in Lego City. Er zijn al rails en bruggen voorzien. Je mag op deze voortgebouwde basis jouw creatie de vrije loop laten gaan.

Op regelmaat kan je ook deelnemen aan een workshop waar je onder begeleiding leuke objecten maakt.
Nadien kan je het ook kopen. Naast de vele medewerkers is de kans ook groot dat je Master Model Builder Jamie-Lee tegenkomt. Ze heeft haar eigen werkplek en creëert hier de leukste dingen. Ook ziet ze er op toe dat alle LEGO mooi proper en gesorteerd is.

Verder heb je nog enkele speelmogelijkheden. Pirateneiland – Soft Play
NINJAGO Laser doolhof of Train je reactie vermogen. Een 4D Cinema en de grootste attractie is de imagination-express: de doldwaze lego Darkride.
Maar het mooiste blijft het miniland met vele bekende Nederlandse bouwwerken.
Verwacht geen groot legoland maar een leuke speelplaats voor de kids tot 12 jaar.

Wil je beide parken bezoeken, gebruik dan een combinatieticket Sea life / Legoland Discovery Centre. Je krijgt ook nog eens korting.
Let op: volwassenen zonder kinderen krijgen geen toegang tot Lego Discovery Center.

Wil je toch graag eens Legoland bezoeken; hou dan de socials in de gaten want op regelmatige basis is er een volwassenenavond met meestal gekoppelde themadagen, gastsprekers en aangepaste workshops, tips en tricks.
Parkeren voor beide parken kan in de ruime parkeergarage STRAND. Hier krijg je -50% korting als je het park bezoekt, vraag erna aan de kassa. En voor of na een bezoek aan één van de parken kan je nog genieten van Scheveningen zoals ik ook deed.