Samenwerking aan met vijfvoudig Oscarwinnaar.

Europa-Parks ontwerpstudio MACK One gaat samenwerking aan met vijfvoudig Oscarwinnaar Sir Richard Taylor.

De ‘Lord of the Rings’-trilogie zette nieuwe standaarden in de wereld van filmproducties. Van de make-up-effecten van de Aardmannen en Hobbits tot de visueel verbluffende gevechten, ze werden allemaal in detail geanimeerd op de computer. Vanaf het begin was het bedrijf Wētā Workshop van de Nieuw-Zeelander Richard Taylor en zijn vrouw Tania Rodgers verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van onder andere de wapens, bepantsering en protheses. In de toekomst zal het werk van vijfvoudig Oscarwinnaar Sir Richard Taylor ook te beleven zijn in Europa-Park als een virtueel avontuur in samenwerking met de creatieve geesten van de eigen ontwerpstudio MACK One.

Fotocredit: Europa-Park

Tijdens een bezoek aan Europa-Park was de Nieuw-Zeelander erg enthousiast over het innovatieve aanbod van Duitslands grootste attractiepark. Hij zei daarover: “Ik ben ervan overtuigd dat als mensen naar Europa-Park komen, ze de liefde voor het ambacht, voor kunst, voor het vertellen van verhalen kunnen voelen en de verbinding die door elke porie van elke persoon in het park en uit elke barst in het plaveisel stroomt, in elk element van de thematisering beleefd kan worden.”

Uit de pen van Wētā Workshop Senior Concept Designer Greg Broadmore is een retro sciencefiction universum rond het personage van Dr. Grordbort voortgekomen. Richard Taylor en Michael Mack, managing partner van Europa-Park en oprichter van MACK One, zullen dit character nu tot leven brengen in virtual reality. “We zijn erg enthousiast dat we onze gasten binnenkort de mogelijkheid kunnen geven om zich onder te dompelen in de wereld van Dr. Grordbort,” aldus Michael Mack.

Richard Taylor kreeg tijdens zijn bezoek aan Europa-Park ook een speciale onderscheiding voor zijn baanbrekende prestaties op het gebied van special effects. Net als Magic Leap oprichter Rony Abovitz ontving hij een ster op de Europa-Park “Walk of Fame” in het Franse filmstraatje van het attractiepark. Aansluitend is een podcastinterview met hen opgenomen. In “The World Beyond – The Emotioneers of Tomorrow’ brought to you by Michael Mack” onthult Richard Taylor in welke fictieve wereld hij zou willen leven, waarom liefde en enthousiasme essentieel zijn in het creatieve proces en wat Europa-Park voor hem zo fascinerend maakt.

Deze nieuwe podcastaflevering schetst Taylor ook op humoristische en sympathieke wijze  zijn ongewone carrière. Taylors carrière begon met het artistiek snijden van margarinesculpturen voor restaurants. Hieruit ontstond een bedrijf dat nu wereldwijd bekend staat om innovatie en creativiteit.

De nieuwe podcastaflevering “‘The World Beyond – The Emotioneers of Tomorrow’ brought to you by Michael Mack” met Sir Richard Taylor en het gezamenlijke gesprek met Rony Abovitz, Richard Taylor en Michael Mack zijn vanaf 7 juli te vinden op VEEJOY.de en overal waar podcasts te beluisteren zijn.

Link naar streamingsplatform VEEJOY