Rust is opnieuw meest gastvriendelijke plaats

Booking.com, een van ’s werelds grootste digitale reisplatforms, heeft opnieuw de felbegeerde “Traveller Review Awards” 2022 uitgereikt.

Met deze jaarlijkse prijzen worden onder meer de meest gastvriendelijke steden ter wereld evenals de meest gastvriendelijke plaatsen en regio’s in Duitsland in het zonnetje gezet. In Duitsland liet het dorpje Rust met Europa-Park binnen de gemeentegrenzen alle concurrentie achter zich en veroverde net als in voorgaande jaren de eerste plaats. De accommodaties in het voormalige vissersdorpje aan de Rijn werden met name bekroond voor hun uitmuntende gastvriendelijkheid.

De “Traveller Review Awards” zijn gebaseerd op meer dan 232 miljoen geverifieerde beoordelingen van echte Booking.com-reizigers. Europa-Park-eigenaar Roland Mack is erg blij met de toekenning: “Dit is een geweldige bevestiging van het uitstekende accommodatie-aanbod in Rust. Wij hopen in het komende seizoen weer vele gasten te mogen verwelkomen in Europa-Park, in Waterwereld Rulantica en natuurlijk in onze zes themahotels. Wij zijn ervan overtuigd dat de verdere uitbreiding van het resort positieve impulsen zal blijven geven aan de toeristische ontwikkeling van de regio en zal bijdragen aan successen in de toekomst”.

“We zijn erg blij met onze accommodatieverschaffers voor deze erkenning van hun grote inzet voor gasten van over de hele wereld. De onderscheiding is een mooi signaal voor de toeristische ondernemingen in onze gemeente en maakt dat we positief naar de toekomst kunnen kijken”, aldus burgemeester Kai-Achim Klare over het opnieuw binnenhalen van de award voor Rust als meest gastvriendelijke plaats van Duitsland.

Het internetportaal Booking.com werd in 1996 opgericht als start-up in Amsterdam en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisbranche wereldwijd. De website en apps zijn beschikbaar in 44 talen en bevatten meer dan 28 miljoen accommodaties over de hele wereld.