Rust is opnieuw een van de meest gastvriendelijke bestemmingen van Duitsland

Vorige week heeft Booking.com opnieuw de “Guest Review Awards” uitgereikt. Niet alleen accommodaties maakten kans op zo’n award, er werden ook overzichten gepresenteerd van de meest gastvriendelijke plaatsen per land. In Duitsland eindigde Rust, de thuishaven van het Europa-Park Resort, op de tweede plaats, nog vóór andere toeristische plaatsen en grote steden als Cochem, Berlijn en München.

Gasten van boekingsplatform Booking.com krijgen na hun verblijf een uitnodiging een review achter te laten. Jaarlijks worden hieruit ranglijsten samengesteld die gebaseerd zijn op de meer dan 240 miljoen geverifieerde beoordelingen van echte reizigers. Accommodaties maken kans op een “Guest Review Award”, maar ook bestemmingen worden in het zonnetje gezet. Van alle Duitse bestemmingen kreeg in het plaatsje Rust het merendeel van de accommodaties een positieve beoordeling.

Rust is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het voormalige vissersdorpje telt zo’n 4.500 inwoners. De gemeente herbergt ook het grootste attractiepark van Duitsland. Het Europa-Park Resort telt daarnaast waterpark Rulantica, zes themahotels, een Camp Resort, een camping, VR-experiencecentrum YULLBE en fine dining-beleving Eatrenalin.