Rollercoaster Run

Op zondag 11 juni vindt de vierde editie plaats van Rollercoaster Run to Fight Cancer, een evenement van Stichting Fight cancer in samenwerking met Walibi Holland.

Deelnemers rennen een parcours met drie attracties op de route en laten zich voor deze bijzondere prestatie sponsoren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het gaat hard met de inschrijvingen. De reguliere inschrijvingen zijn inmiddels uitverkocht, alleen bedrijven kunnen zich nog als businessteam inschrijven en kinderen (8-12 jaar) kunnen zich met een begeleider nog inschrijven.

Na drie succesvolle edities waarmee in totaal ruim €150.000 is opgehaald voor onderzoek naar kanker, vindt op zondag 11 juni de vierde editie plaats. Er zijn dit jaar verschillende deelnamemogelijkheden: de Friends Run (vanaf 13 jaar, 5 kilometer), de Family Run (kinderen 8 – 12 jaar met begeleider, 2 kilometer) en de Business Run (bedrijventeams, 5 kilometer). Voor de Family Run en Business Run zijn nog tickets verkrijgbaar. Tijdens de run worden verschillende attracties getrotseerd. Bij de Friends en Business Run zijn dit UNTAMED, Xpress: Platform 13 en Goliath. Bij de Family Run zijn dit Crazy River, Drako en de nieuwe familieachtbaan van Walibi Holland: Eat my Dust!

Alle deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Fight cancer. Elke deelnemer heeft een eigen motivatie om mee te rennen. Zo ook deelnemer Jade, die samen met bonuszus Fée en broertje Finn mee zal rennen: “

“We zijn in januari ons (bonus)zusje Sterre verloren. Sterre was altijd aan het lachen, gieren en brullen. En om niet te vergeten, ze was helemaal gek van achtbanen. Geen achtbaan was te snel voor onze stoere Sterre. Dit leek ons dus de perfecte kans om op z’n Sterres geld te kunnen ophalen voor dit doel.”

Met de donaties die door de renners worden opgehaald kan Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Voor Rollercoaster Run to Fight Cancer is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarbij een revolutionaire vorm van immunotherapie beschikbaar wordt gesteld voor kinderen en jongvolwassenen met leukemie en lymfeklierkanker. Dit zijn met 220 gevallen per jaar de meest voorkomende vormen van kinderkanker. ​
​​
​Meer informatie en inschrijven: www.rollercoasterrun.nl ​