Raceglijbaan ‘Vikingløp’ open

Vanaf gisteren klinkt het in Rulantica, het waterpark van Europa-Park; ‘op de matten, klaar, af!’

Fotocredit; Europa-Park

In de nieuwe glijbaan ‘Vikingløp’ kunnen maar liefst 8 glijbaanliefhebbers tegelijkertijd een wedstrijdje houden wie het snelste beneden is. Liggend op matten suizen ze door in totaal 1.500 meter buizen naar de finish. ‘Vikingløp’ maakt deel uit van de nieuwste uitbreiding van het waterpark en is de grootste glijbaan in zijn soort in Europa.

Het  nieuwe gebied “Nordiskturn”, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn, bestaat uit enkele liggebieden en eetgelegenheden, maar het hoogtepunt is de raceglijbaan “Vikingløp”. Na beklimming van de 30 meter hoge “Nordiskturn” bereik je de start-etage waar acht buizen vertrekken. Hier kunnen evenzoveel personen met elkaar de strijd aangaan, liggend op matten en met het hoofd naar voren. Elke seconde telt, want er kan op de finishlijn maar één winnaar zijn die door de toeschouwers op de tribune toegejuicht wordt. Onderweg zie je hier en daar je rivalen en dus ook hoe groot je eventuele voorsprong op hen is.

“We zijn er erg trots op dat we met “Nordiskturn” en “Vikingløp” de derde glijbaantoren en de grootste uitbreiding tot nu toe in het indoorgedeelte van de Waterwereld Rulantica hebben kunnen realiseren. Hiermee hebben we het jaarrond-aanbod van ons waterpark op een uiterst aantrekkelijke manier uitgebreid,” zegt Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. Met 7.700 vierkante meter biedt de glijbaantoren niet alleen meer waterpret, maar nodigt ook uit tot een prettig verblijf met meer dan 400 loungebedden en twee eetstanden. ‘Vikingløp’ is geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder en groter dan 110 cm.

De werd vandaag in gebruik genomen door de kandidaten van de Miss Germany-verkiezing die ook dit jaar weer in Europa-Park wordt gehouden.