Primeur in restaurantwereld

Voor culinaire liefhebbers die op zoek zijn naar een buitengewone fine dining-beleving is er een nieuw hoogtepunt.

In Rust (Duitsland) opent morgen, 4 november 2022, het unieke gastronomische concept “Eatrenalin”. Deze diner-experience dompelt je onder in verschillende werelden – niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels tastzin en bewegingen. Het “restaurant van de toekomst” is een vuurwerk voor de zintuigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-content, gastronomische hoogstandjes en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de Floating Chair van MACK Rides.

Fotocredit; Europa-Park

De initiatiefnemers achter deze unieke gastronomische beleving zijn de managing partner van Europa-Park Thomas Mack en gastronomie-expert Oliver Altherr, CEO van Marché International. De visie en het doel zijn de gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten emotioneel te raken. Het restaurant ligt buiten het attractiepark, binnen het Europa-Park Resort, naast het viersterren superior hotel “Krønasår” en Waterwereld Rulantica. Na de opening van Eatrenalin in Rust wil men dit concept de komende jaren internationaal uitrollen

De Eatrenalin-experience

Eatrenalin is een zintuiglijke reis waarin de sterke punten van het familiebedrijf Mack uit Baden op bijzondere wijze samenkomen. “Een innovatieve zwevende stoel van MACK Rides, virtuele media van MACK Animation en MackNeXT alsmede de gastronomische expertise van een keukenteam met internationale topkoks. Zoiets vind je nergens anders ter wereld,” zegt een opgetogen Thomas Mack. De Berlijnse productiestudio T-Rex Classics heeft ook eigen muziek ontwikkeld voor Eatrenalin, die de choreografie van de culinaire reis ook hoorbaar onderstreept. Het restaurant met een totale oppervlakte van 1.600 m² ligt naast het viersterren superior themahotel “Krønasår”. Tijdens de ongeveer twee uur durende experience beleven de gasten verschillende spannende werelden met innovatieve technologie. “Eatrenalin combineert een buitengewoon menu met visuele indrukken, beweging en geuren, waardoor gasten worden meegenomen naar spectaculaire oorden wat voor een nieuwe diner-dimensie zorgt,” voegt joint venture partner Oliver Altherr toe.

Sensuele werelden van genot

Zien, horen, ruiken, proeven, voelen – alle zintuigen komen tijdens het achtgangen menu aan bod in de verschillende werelden. Het begint met een spannend aperitief dat je in de stemming brengt voor de Eatrenalin-beleving. De reis door ruimte en tijd begint in de Lounge met een glas champagne en kleine lekkernijen ter verwelkoming. Een verfrissend ritueel reinigt de zintuigen in Waterfall en gasten nemen afstand van het dagelijks leven. Discovery – iedereen neemt plaats in de zwevende stoelen en de zintuiglijke reis begint. Dan “zweef” je naar de ruimte Ocean – en dus naar de diepten van de zee. Daarna volgt een smaakexplosie in Taste. De gasten proeven de smaken: zoet, zuur, bitter en zilt. De ruimte verandert en past zich aan de verschillende smaken aan. Maar ook de vijfde dimensie van smaak wordt niet vergeten: Umami. Hier is een aparte ruimte aan gewijd. Daarna stijgen de bezoekers letterlijk op in Spaceship. Na de raketlancering zweef je door het heelal. Reizigers ervaren de oneindigheid van de ruimte en gewichtloosheid na aankomst op de maan in Universe. Hier wordt een tweede hoofdgerecht geserveerd. Hoe het dessert daar smaakt? Zeer fantasierijk! De genotsbeleving wordt in Incarnation perfect afgerond. Na ongeveer twee uur brengt de lift je terug naar de werkelijkheid en naar de bar. Daar eindigen de 200 gasten die op één avond in Eatrenalin hun reis maken door ruimte, tijd, fictie en smaak.

Gastronomie op het hoogste niveau

Gasten worden verwend met een culinair menu van acht gangen. De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de respectievelijke sfeer in de verschillende werelden. Speciaal hiervoor is een Europees topteam samengesteld – chef-kok Pablo Montoro uit Alicante is verantwoordelijk voor het menu. Hij werkte al als stergastronoom voor “El Bulli” in Spanje, dat werd beschouwd als het meest bijzondere restaurant ter wereld. “Bij Eatrenalin ligt de nadruk niet op internationale keukens of exotische locaties, maar op de respectievelijke smaakbeleving,” zegt de chef-kok. Ook de Nederlandse sous-chef Ties van Oosten en de Frans-Oostenrijkse chef-pâtissière Juliana Clementz zijn hiervoor verantwoordelijk. Beiden hebben in verschillende twee- en driesterrenrestaurants gewerkt. Samen zorgen ze voor de creatieve inbreng in Eatrenalin’s topgastronomie. “Elke gang is een culinair kunstwerk dat verrast en verbaast,” belooft Oliver Altherr. Als alternatief kan bij de reservering ook een veganistisch menu worden gekozen.

Gepatenteerde nieuwe ontwikkeling – Floating Chair

De Floating Chairs, een wereldwijd nieuw transportsysteem van MACK Rides, zet de bezoekers en het eten in beweging. Deze hypermoderne technologie vervoert de gasten tijdens de ongeveer twee uur durende beleving. Ze reizen hierin op een sensuele manier naar verschillende spannende werelden. De gasten zitten daarbij in verschillende combinaties – tegenover of naast elkaar. De “zwevende stoelen” zijn een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling en wereldprimeur van MACK Rides en kunnen voor het eerst worden beleefd in Eatrenalin. Elke zwevende stoel bestaat uit bijna 2.100 onderdelen en heeft een totaalgewicht van 320 kilogram. De internationaal succesvolle attractiefabrikant uit Waldkirch had anderhalf jaar nodig voor de ontwikkeling.

Mediatechnologie voor een bedrieglijk echte werkelijkheid

De virtuele media van MACK Animation, een van de toonaangevende studio’s voor bioscoopanimatiefilms en hoogwaardige mediaproducties, en de denktank MackNeXT zorgen ervoor dat de verschillende werelden bedrieglijk echt lijken. Gasten duiken in de diepte van de oceaan en vliegen de ruimte in – zonder ook maar één keer op te hoeven staan van hun zwevende stoelen. “Hierdoor kunnen we een unieke beleving creëren. De gepatenteerde Floating Chair van Mack Rides zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gasten door de zalen worden vervoerd. Ook de multimedia-inhoud van MACK Animation en MACK NeXT zorgt ervoor dat de visuele werelden overtuigend zijn,” zegt Thomas Mack. Innovatieve LED-schermen en projecties worden gebruikt in een samenspel van mediatechnologie en film.

Idee achter Eatrenalin

Het idee werd geboren tijdens een gezamenlijke vlucht in “Voletarium”, het ‘flying theater’ van Europa-Park. “Ik heb deze visie al jaren geleden met Oliver Altherr besproken,” zegt Thomas Mack. “In Voletarium, waar je over Europese landen vliegt, ontstond het idee om gasten te betoveren door ze op een culinaire reis te sturen. Het doel is de gastronomie extra dimensies te geven en de gasten emotioneel te raken. Het wordt tijd dat we bezoekers meenemen op een futuristische reis naar verschillende werelden, waarbij we al hun zintuigen aanspreken en hen laten verwonderen,” zegt joint venture partner Oliver Altherr, die het concept verder toelicht. “Het is uniek en volledig nieuw. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om uit het dagelijks leven te breken en te genieten van culinaire hoogstandjes. Ik kijk nu al uit naar de eerste reacties van de gasten. Ze kunnen de spannendste restaurant-beleving ter wereld verwachten!” zegt Thomas Mack enthousiast.

Eatrenalin-arrangementen

Tickets voor Eatrenalin zijn nu verkrijgbaar in de online ticketshop via de website www.eatrenalin.de. Vanaf 195 euro kan Eatrenalin op verschillende manieren worden genoten. Bij het Eatrenalin Dinner met een achtgangen menu en bijbehorende drankbegeleiding is elke gang een culinair kunstwerk. Tijdens het Sommelier Dinner begeleidt een ervaren sommelier de gasten op de Eatrenalin-experience en serveert bijpassende wijnjuwelen bij de acht gangen. Een uitgelezen beleving voor alle wijnkenners. Het Champagne Dinner combineert de zintuiglijke ervaring met exclusieve champagnes van Laurent-Perrier. De beste champagnesoorten zijn geselecteerd en zorgvuldig afgestemd op de gerechten.

Wereldwijde uitbreiding

Na de opening van Eatrenalin in het resort van Europa-Park in Rust, is het langetermijn plan om het internationaal uit te rollen in grote steden over de hele wereld. Potentiële investeerders kunnen onderhoudsarme, veilige en gebruiksvriendelijke systeemcomponenten verwachten evenals uitstekende content en verhaalwerelden, innovatieve en geïndividualiseerde voedingsconcepten, slanke en geautomatiseerde processen in de horeca-exploitatie en een moderne marketing- en communicatiemix.