Primeur in België

In het buitenland bestaan al enige tijd gelijkaardige initiatieven, maar vanaf januari kunnen geïnteresseerden ook in België voor het eerst een opleiding tot “Polyvalent pretparkmedewerker” volgen.

Hiervoor slaan Plopsa en VDAB de handen in elkaar. Het gaat om een 14-daagse mobiele opleiding waarbij kandidaten alle vakgebieden van de pretparkwereld aangeleerd krijgen, dat gaat van horeca tot merchandising en operations. De opleiding start op maandag 23 januari. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de infosessie op woensdag 7 december in het Plopsa Hotel.

Met de eerste mobiele opleiding “Polyvalent pretparkmedewerker” willen Plopsa en VDAB vooral het tekort aan cruciale functies binnen de afdelingen van Plopsaland De Panne opvangen. Tijdens de 14-dagen durende opleiding op de werkvloer in Plopsaland De Panne worden kandidaten voor allerlei functies binnen de pretparkwereld klaargestoomd: Merchandising, Operations en Horeca. Dat gaat van attractiebediening, winkeluitbating en animatie tot verkooptechnieken, opdiening en ticketcontrole. De opleiding wordt telkens beëindigd met een officieel afsluitmoment met attestuitreiking en een contract, mits positieve evaluatie.

“Om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, stelt VDAB zich, samen met bedrijven en partners, steeds flexibeler op en geven we opleiding een centrale plaats in de rekrutering. Hierbij zijn onze mobiele opleidingen een uitstekend instrument om geschikte medewerkers te vinden en te vormen voor specifieke, technische profielen waarvoor elders geen gerichte opleiding bestaat. De mobiele opleiding ‘Pretparkmedewerker’ die we samen met Plopsaland De Panne op maat hebben uitgewerkt, is hiervan een prachtig voorbeeld. We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief Plopsaland in staat zal stellen om heel diverse vacatures in te vullen. We creëren met de mobiele opleidingen ook meer kansen voor werkzoekenden door hen en de opleiding dichter bij het bedrijf te brengen, niet alleen fysiek maar ook inhoudelijk. Door dergelijke opleidingen ook in samenwerking met lokale besturen te organiseren, kunnen we meer op maat werken en bereiken wij ook niet-beroepsactieve burgers. Doordat de kandidaten na opleiding helemaal klaar zijn voor de job, houden ze het ook langer vol.”, aldus Johan Van Hecke, Projectmanager Mobiele Opleiding VDAB.

Ook Plopsa is enthousiast over de samenwerking: “Door nog nauwer met VDAB samen te werken, kunnen we binnenkort werknemers voor verschillende functies gaan inzetten. Zo kan iemand die bijvoorbeeld vandaag aan de slag is als afwasser dankzij de opleiding in de toekomst ook ingezet worden voor verkoop of attractiebediening.”, aldus CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. “Zowel voor mensen die nieuw zijn binnen het vakgebied als mensen met enige ervaring, die hun kennis willen uitbreiden, is het een interessante opleiding. Dat VDAB en Plopsa de eersten in België zijn om die specifieke opleiding te organiseren, is bovendien een unicum.”, besluit Van den Kerkhof.

De mobiele opleiding “Polyvalent pretparkmedewerker” gaat op maandag 23 januari van start en duurt twee weken. Geïnteresseerden in de opleiding kunnen zich inschrijven voor de infosessie op woensdag 7 december om 17 uur in het Plopsa Hotel in De Panne via www.plopsalanddepanne.be/nl/infosessie-opleiding-pretparkmedewerker. Wie niet vrij is op 7 december kan zich inschrijven via team@plopsa.be of zich elke weekdag tijdens de kantoren aanmelden in de burelen van Plopsaland De Panne voor een vrijblijvend gesprek. Telefonisch contact opnemen via 058 42 98 10 kan ook. Alle vacatures zijn ook steeds te raadplegen op het vacatureportaal van Plopsa via www.plopsajobs.be