Premiere van Furuvik’s thrilling launch coaster

Op 3 juni, opent Furuvik de nieuwe opwindende lanceerachtbaan, Lightning; gebouwd voor snelheid en ongetwijfeld de grootste attractie in de geschiedenis van Furuvik. Lightning is een launch coaster die vanaf het begin versnelt en in slechts drie seconden een topsnelheid van 75 km/u bereikt. Bovendien rijd je er maar liefst twee ronden mee. Na de eerste ronde glijd je door het station, waar je normaal gesproken uitstapt, maar in plaats daarvan wordt je nog een ronde gestuurd met dezelfde versnelling.

Videocredit; Furuvik

“We zijn heel blij dat deze rit eindelijk op zijn plek staat en klaar is voor onze gasten, waar we reikhalzend naar uitkeken. Het is ongelooflijk opwindend en ik ben ervan overtuigd dat zowel jong als oud ervan zullen houden. Ik ben persoonlijk super enthousiast om het zelf te ervaren” zegt Sandra Wilke, CEO bij Furuvik.


“Lightning is een enorme investering en zonder twijfel de grootste attractie in de geschiedenis van Furuvik. Het is echt gaaf dat Furuvik nu zijn eigen launch coaster heeft; een gigantische achtbaan die vanaf het begin razendsnel van start gaat”, zegt Peter Osbeck, Senior Ritmanager bij Parks and Resorts.

Facts

Première: 3 juni 2023
Hoogste punt: 16,4 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Maximale acceleratie: 2,8 G
Totale lengte: 2 x 430 meter (de kust loopt twee rondjes)
Hoogtevereiste: 100 cm indien vergezeld door een volwassene, anders 120 cm.
Capaciteit: 20 personen (vaak één trein met twee zitplaatsen per rijtuig).
Type attractie: Lanceer achtbaan
Locatie: Tivoli-gebied
Fabrikant: Vekoma