Pradera Islands

Met haar betrokkenheid bij 5 projecten speelt Lagotronics Projects een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het nieuwe 23 hectare grote themapark “Pradera Islands” in de Filippijnen. Immersive Planet, een Spaans ontwerpbureau, staat achter het masterplan en ontwerp van dit nieuwe themapark. Dit bureau heeft Lagotronics Projects opdracht gegeven voor de ontwikkeling, productie en installatie van een volledige op media gebaseerde dark ride en diverse andere attracties.

Dark Ride – Geheim van Arayat

De meeslepende dark ride ”Secret of Arayat” vertelt de Filippijnse mythe van Mount Arayat en het gouden paleis van Sinukuan. Zullen bezoekers de edelstenen kunnen vinden die in deze vulkaan verborgen zijn?

Bezoekers beginnen aan een meeslepende verkenning van een vulkanisch landschap. Scènes met grote 3D-videoprojecties worden afgewisseld met fantastische decors en speciale effecten, zoals warme en koude luchteffecten, lava-effecten, geluidseffecten en animatronics.

Als hoofdaannemer is Lagotronics Projects verantwoordelijk voor de levering van het ride-systeem en alle showapparatuur, waaronder grote videoprojecties, meervoudige mistschermprojecties, LED-schermen, decoratieve verlichting, audiosystemen, SFX en het main showcontrol-systeem. De baan en voertuigen worden geleverd in samenwerking met Metallbau Emmeln. De voertuigen zullen een aangepast ontwerp hebben, in lijn met de verhaallijn van de rit.

VR Coaster – Aanval van de Aswang

Bezoekers van “Pradera Islands” kunnen ook rijden in een unieke VR Coaster. Zodra ze hun VR-headsets op hebben, bevinden bezoekers zich in de Aswayan, een vliegende draak gemaakt van hout en bamboe. Ze vliegen met hoge snelheid en maken onderweg veel onverwachte wendingen, door een traditioneel Filipijns dorp, de jungle en een vulkaan.

De achtbaan wordt geleverd door Preston & Barbier, samen met VR Coaster (Mack Rides), Lagotronics Projects is verantwoordelijk voor de levering en installatie van alle VR-apparatuur.

Sunkid Towers

Naast de dark ride en VR-achtbaan worden er twee interactieve Sunkid Towers geïnstalleerd. Met behulp van interactieve toverstokken moeten bezoekers zoveel mogelijk doelen raken, die mooi in het decor zijn verwerkt, en streven naar de hoogste score. Lagotronics Projects levert de interactieve software, toverstokken, meer dan vijftig doelen in acht versierde bomen rond de torens en het scoresysteem met scoreweergave.

Konvooi rit

De laatste interactieve rit is de Convoy Ride van leverancier Zamperla. Deze buitenrit is uitgerust met het interactieve systeem van Lagotronics Projects. Als interactief apparaat wordt een nieuwe en moderne designcamera geleverd waarmee bezoekers zoveel mogelijk wezens kunnen fotograferen. Voor elke goede foto krijgen de gasten punten. Het scoresysteem houdt de score van elke individuele speler bij.

Parkeergeluidssysteem

Lagotronics Projects levert de geluidsinstallatie voor het hele park. Het park is opgedeeld in verschillende zones met achtergrondmuziek en in elke zone zijn er verschillende geluidseffecten. Het gehele systeem is eenvoudig vanuit één centraal punt te bedienen. Er kunnen verschillende instellingen worden aangepast, waaronder volume en soundtracks. Aankondigingen kunnen ook gedaan worden in het hele park, of in elke zone afzonderlijk, via een omroepinstallatie.

Lagotronics Projects verzorgt ook de geluidsinstallatie voor de fonteinshow en de achtergrondmuziek en geluidseffecten voor het Haunted House.

Over Lagotronics-projecten

Lagotronics Projects creëert sinds 1979 onvergetelijke herinneringen. Begonnen in de audio- en verlichtingsbusiness, ontwikkelt en ontwerpt het bedrijf tegenwoordig interactieve ervaringen en attracties voor themaparken, musea, pretparken, FEC’s, dierentuinen en winkelcentra.

Lagotronics Projects is sinds het prille begin een pionier in het leveren van innovatieve oplossingen op het gebied van interactieve systemen, game development, audio, video, verlichting, showcontrol en virtual en augmented reality voor klanten over de hele wereld.