PortAventura World opnieuw erkend op de IAAPA Expo in Wenen

PortAventura World heeft deze dagen met succes deelgenomen aan een nieuwe editie van de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de vrijetijdsindustrie in Europa, de Expo IAAPA Europe 2023, gepromoot door The Global Association for the Attractions Industry (IAAPA), de vereniging van themaparken en wereld- toonaangevende attracties. Ruim 15.000 mensen kwamen bijeen op deze editie van de expo, gehouden in Wenen, die zich richtte op innovatie en duurzaamheid toegepast op de sector.

Als onderdeel van het evenement hield de Duitse publicatie Kirmes & Parks een nieuwe editie van haar iconische European Stars Awards, het emblematische Europese eerbetoon aan de meest relevante acties van het jaar in de themaparkindustrie. PortAventura World behaalde binnen deze awards vier belangrijke erkenningen: de eerste positie in de categorie ‘Beste stalen achtbaan van Europa’, met Shambhala voor het elfde jaar op rij, en de tweede positie in de volgende categorieën: ‘Beste themapark van Europa’, met PortAventura Park, ‘Beste nieuwe achtbaan van Europa’, met Uncharted, en ‘Beste dark ride van Europa’, met Street Mission.

Duurzaamheid in de kijker

Park World Magazine reikte in het kader van deze tentoonstelling ook haar jaarlijkse prijzen uit, waarbij de fotovoltaïsche installatie van het resort, PortAventura Solar, dit jaar werd erkend als het beste duurzame initiatief binnen de sector. Het bedrijf was ook finalist in vijf andere prijscategorieën: ‘Best Live Entertainment’, met het carnaval van 2023; ‘Meest innovatieve product’, ‘Beste marketingcampagne’ en ‘Beste achtbaan’, allemaal met de nieuwe dark ride Uncharted, en ‘Grootste park’, met PortAventura Park.

De IAAPA Europe Expo heeft zichzelf de afgelopen jaren gepositioneerd als hét evenement voor de vrijetijdsindustrie in Europa. In de editie van dit jaar wordt de grootste tentoonstellingsruimte tot nu toe gepromoot, gericht op de nieuwste innovaties en ontwikkelingen toegepast op de themaparksector, met meer dan 630 exposanten. Parallel aan de expo is er een belangrijk programma ontwikkeld over trainingen en diverse werksessies over relevante onderwerpen als veiligheid of duurzaamheid, onder leiding van experts uit de industrie. In die zin vonden de ‘Duurzaamheidsdag’ en de ‘Veiligheidsdag’ plaats, met vertegenwoordiging van de betrokken gebieden van PortAventura World.

Daarnaast nam Choni Fernández, directeur duurzaamheid bij PortAventura World, als spreker deel aan het evenement, die de kans kreeg om deel te nemen aan de Innovation Stage om de transformatie uit te leggen die in het bedrijf wordt uitgevoerd vanaf de nieuwe status van B Corp-bedrijf.

Choni Fernández legde op het congres uit dat “het voor PortAventura World essentieel was om aanwezig te zijn op een bijeenkomst van de omvang en het belang van de IAAPA Europe Expo, waarin we elk jaar de meest relevante spelers in onze sector ontmoeten om te synergieën en onze toekomst te bespreken. Juist in die toekomst speelt duurzaamheid een fundamentele rol, iets waar we ons in het resort zeer bewust van zijn en daarom promoten we oplossingen zoals PortAventura Solar, door de industrie erkend als het beste groene initiatief van het jaar. Wij willen bedanken voor deze onderscheiding die ons met trots vervult en ons motiveert om in deze lijn verder te werken.”